Водещият се по документи за старши-треньор на Дунав Пламен Донев говори след равенството на "драконите" във Враца с 0:0. Мачът беше водено от Цеетомир Младенов, който няма лиценз. В Дунав от няколко години всички наставници са без права и официално Пламен Донев е начело на тима.

Ботев (Враца) и Дунав не си вкараха гол на мокрия терен

Ботев (Враца) и Дунав не си вкараха гол на мокрия терен

И двата тима запазиха шансовете си за 11-о място

"Смятам, че всяка среща е важна, ние бяхме дошли за точката и я взехме. С тези точки отборът ни ще остане в елита. Планът ни беше в началото да започнем по-агресивно с по-сгъстена защита и той се изпълни. Макенджиев спаси всичко и ако имахме малко повече агресия в нападение щяхме да победим, но имаме ограничена резервна скамейка и нямаше как да влезе някой със свежи сили.

Царско село ни е удобен противник, смятам, че другата седмица ще постигнем победа, макар и минимална. Ситуацията в клуба се нормализира. Новото ръководство изплати суми. Постепенно всичко ще си дойде на мястото. Благодарение на това, че има добри хора, които в тези тежки времена извадиха пари, отборът се спаси. Оцеляването за сега е най-важно. При едно отпадане всичко ще приключи, но с днешната си игра, футболистите вдъхнаха увереност както в ръководството, така и във феновете", сподели Донев.

Вероятно опитният треньор се надява Ботев (Враца) да не победи Царско село, защото тогава мачът на Дунав с "царете" следващия понеделник ще бъде за избор на съперник за баража.