Ботев (Враца) и Дунав завършиха 0:0 в първия мач от групата на борещите се да не изпаднат. Това запази шансовете и на двата отбора за избягване на бараж. Интересен факт е, че Ботев ако победи Царско село, то врачани ще заемат 11-о място в крайното класиране на Първа лига.

Врачани и "драконите" се срещнаха за четвърти път в настоящия атрактивен формат на родния шампионат. Резултатът 0:0 се получи в три от случаите.

На живо, Ботев (Враца) - Дунав
на живо

Ботев (Враца) - Дунав 0:0, здрава битка на мокър терен

Домакините са фаворити в първия мач от групата на борещите се да не изпаднат

Малко неочаквано гостите бяха по-опасни в първите минути. Те бяха по-настойчиви в единоборствата и контраатакуваха при всяка възможност. Исаевски имаше чисто положение, когато негов удар с глава мина до гредата.

Домакините се окопитаха и в средата на полувремето притиснаха здраво съперника. Домовчийски на няколко пъти беше много близо до гола, но така и не можа да засече нито едно от опасните центрирания към него.

Преди почивката "драконите" успяха да изравнят играта отново, колкото да покажат, че 0:0 е справедлив за първото полувреме.

Снимка 486905

Източник: GettyImages

През вторто полувреме Антони Здравков заложи на атаката, но гостите бяха много добре прибрани и се бранеха задружно без да допускат сериозни опсности.

Домовчийски отново имаше относително добри шансове. При най-добрия Кавалканте успя да избие в корнер. "Драконите" атакуваха рядко, но вече не така опасно, както преди почивката.

В края имаше безкрайни центрирания към Макенджиев, но защитата на Дунав ги пресичаше всичките.

Снимка 486902

Източник: GettyImages

Интересно е, какво се случва при равенство в точките. Ботев, ако победи Царско село, ще спечели групата, защото има по-добра голова разлика от Дунав в редовния сезон. При тройно равенство - т.е. и трите мача да завършат наравно, Тогава предимството е за Дунав. Друг вариант вече няма.

Снимка 486901

Източник: GettyImages