Отборът на Ботев (Враца) се подсили с халфа Хосе Пабло Грахеда. Той се превръща в първия футболист от Гватемала, който ще играе в в efbet Лига, съобщава "ESPN".

Грахеда е на 20 години и за последно е играл в испанския Сан Себастиан де лос Рейес. Освен това е бил част от школите на Хетафе, Райо Валекано, Леганес и Бетис.

"Много съм обнадежден. От доста време съм в Испания. Кариерата ми мина през академиите на Хетафе, Райо Валекано и Бетис. Това, за което се борих, най-накрая беше постигнато и аз съм много щастлив, че тази възможност се появи. За мен това е уникална възможност.

Когато ми казаха, изпитах огромно щастие. Моето семейство, моите приятели и аз получихме голяма радостна новина. Нямам търпение да започна. В този момент си казах, че всичко, което направих си струваше. Истината е, че не е лесно да напуснеш дома на 12 години, в нова страна, да напуснеш семейството си и когато ми съобщиха новината, почувствах, че всичко това си заслужаваше.

Ботев (Враца) има много голяма история, вече е на повече от 100 години. Хареса ми това, което прочетох и видях. Аз се стремя към страхотни неща. Много съм благодарен на възможността, която Ботев Враца ми дава и се надявам да помогна, с каквото мога, за постигане на целите от страна на отбора", каза Грахеда пред "ESPN Digital".

Ботев (Враца) ще бъде на лагер в Малага

Ботев (Враца) ще бъде на лагер в Малага

От 17 януари и се очаква да остане там до началото на февруари