Часове преди срещата с ФК ЦСКА 1948 треньорът ни Даниел Моралес даде своето мнение за предстоящия двубой пред официалната страница на клуба във Фейсбук. 

- Дани, полезна ли беше дългата пауза за отбора?

- Докато повечето отбори играха контроли, ние имахме един уникален празник за стогодишнината на клуба, който ни зареди емоционално. Функционално сме добре, надявам се да сме запазили и игровия ритъм от преди паузата.

ФК ЦСКА 1948 - Ботев (Враца), гостите не са на себе си и второто полувреме
на живо

ФК ЦСКА 1948 - Ботев (Враца), гостите не са на себе си и второто полувреме

Мачът започва в 18:45 часа

- Втора среща за сезона срещу твоя колега Николай Киров, кой е в по-изгодна ситуация?

- Със сигурност той, защото вече е играл срщу нас и ни познава. Ние само можем да гадаем как ще изглежда ЦСКА 1948 под негово ръководство. Знаете, че отбор с нов треньор обикновено започва много ентусиазирано. Убеден съм, че техният потенциал е много голям и още през декември ще са в първата половина на класирането. Надявам се, възходът им обаче да започне от следващия кръг.

- Влизаме в серия мачове срещу ФК ЦСКА 1948, ЦСКА и гостуване в Разград. Три мача, от които предния сезон взехме 0 точки, като ги загубихме минимално. Можем ли да подобрим това постижение?

- Предпочитам да не говорим за серия от мачове, защото това натоварва излишно играчите. Гостуваме на гладния за точки ЦСКА 1948, а след това излизаме в два поредни кръга срещу участниците в групите на европейските турнири. Естествено ще бъда неописуемо горд, ако вземем точки от тези съперници. Но мислим за мачовете един по един, без да сме ненужно респектирани от имената на съперниците. Те ни превъзхождат на хартия, но на терена излизаме 11 срещу 11 от 0:0. Всичко е възможно.

- Можем ли да очакваме още дебютанти от дублиращия отбо в Първа лига до края на годината?

- През паузата отделих доста време и на втория ни отбор. Познавам момчетата, там има много талант и се стараят всеки ден, за да ми докажат, че имат място в първия отбор. Кой и кога ще дебютира не е толкова важно. Това е само за статистиката. Всеки от тях трябва да се стреми да се наложи при мъжете с постоянство, а не просто да ме впечатли за момент. Сигурен съм, че футболният свят тепърва ще научи имената на тези момчета.