Ръководството на Ботев (Враца) излезе с остра декларация срещу съдийството в първите два мача на отбора от efbet Лига. Врачани се спират на конкретни ситуации от двубоите с Берое и Ботев (Пловдив).

Ръководството на клуба обаче не може да остане безучастно към притеснителни моменти от двете футболни срещи, които силно се надяваме да са пълна случайност, а не тенденциозно отношение.

Всъщност основният въпрос, който си задаваме, е какви са критериите за отсъждането на дузпа и зависят ли те от имената на отборите, които са на терена?

На 11 юли Ботев Враца гостува на Берое в Стара Загора.

В 75-ата минута на двубоя футболистът на домакините Абубакар Тунгара (номер 10) пада в наказателното поле, а зад него се намира защитникът на Ботев Меси Биатомусока. Реферът Ивелин Занев е на близо 20 метра от ситуацията (виж снимката), но по категоричен начин посочва бялата точка. VAR съдията Красен Георгиев потвърждава решението му, а след изпълнението на дузпата Берое печели. Телевизионните повторения обаче не показват категорично, че има съприкосновение между защитника и нападателя. Какво е мнението, за тази ситуация, на шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай и дали то се различава от това на реферите?

На 15 юли Ботев Враца приема Ботев Пловдив.

В 61-ата минута вратарят на гостите изпуска топката и тя категорично се удря в ръката на Николай Минков (номер 17) от състава на Ботев Пловдив. В посоката на движение на топката има нападател на Ботев Враца - Венцислав Христов (номер 91). Реферът Георги Давидов не посочва бялата точка, а решението му е подкрепено от VAR съдията Георги Димитров. Какво е мнението, за тази ситуация, на шефа на Съдийската комисия Виктор Кашай и дали то се различава от това на реферите?

Уважаеми дами и господа, Ботев Враца постигна победа срещу Ботев Пловдив, независимо от двете отигравания с ръка на съперникови футболисти в собственото им наказателно поле. Това обаче няма да ни спре да задаваме въпроси, защото за два кръга станахме свидетели на доста спорни моменти (най-вече свързани с дузпите и играта с ръка) в редица мачове от българското футболно първенство.

Ние държим футболните сблъсъци да се решават на терена и да побеждава по-добрия отбор. Апелираме съдийските решения да не зависят от имената на отборите, които играят, а да са само и единствено на база правилата на футболната игра.

Предстоят още много мачове и се надяваме в тях да говорим само и единствено за футбол. Успех на всички!"

Кирилов: Заслужихме победата, радвам се, че показахме характер

Кирилов: Заслужихме победата, радвам се, че показахме характер

"Инфарктно премина второто полувреме"