Антони Здравков предупреди, че всеки подценил тима му през новия сезон ще съжалява.

Ето какво сподели треньорът на Ботев (Враца) пред "Конкурент":

"Няма да ни е никак лесно. В първите три кръга играем срещу първите по сила отбори в България - Лудогорец, ЦСКА и Локо (Пловдив). След това гостуваме на традиционно неудобния за нас Берое.

Но ние няма да отписваме нито един от тези мачове, защото всяка среща освен точки може да ни донесе самочувствие и увереност, че вървим по правилния път. Искаме да печелим точки в тези мачове, защото в тях ние не сме фаворитът. Но искам да подчертая - ние не сме аутсайдери в тези първи срещи и който ни подцени, ще съжалява.

Домовчийски: Никой от Левски не ме е търсил

Домовчийски: Никой от Левски не ме е търсил

"Очаквам срещу Лудогорец да покажем добра игра"

Доволен съм, че отборът запази мястото си в елита. Сега изглежда лесно, но когато дойдох, не беше толкова спокойно положението. На второ място смятам, че заедно с колегите от треньорския щаб и момчетата показахме друго. Лице от Ботев, което отговаря на нашите представи за футбола. Не на последно място подобрихме климата в отбора.

Имаме уважение един към друг, но и се чувстваме като едно семейство. Знаем си местата в йерархията - ясно е кой е треньор и кой футболист, като никой не прекрачва нормите на поведение. Това също изигра огромна роля в тежките битки за оставане, които водихме в края на миналото първенство.

Ботев (Враца) взе защитник от Славия

Ботев (Враца) взе защитник от Славия

Васил Добрев не записа нито един мач за "белите"

Желанието ни през новия сезон е да надградим. Надявам се новата схема на първенството да ни даде възможност по-рано да утвърдим мястото си в Първа лига, а не да се борим до последно и да треперим. Иска ми се и да радваме хората, които ни подкрепят. Да показваме по-добра игра, за да увеличаваме тази подкрепа по трибуните. Не ме е срам и страх да кажа, че с нашите футболисти и бюджета, който имаме, правим максимума.

Снимка 454151

Източник: facebook.com/BotevVratzaOfficial

Не е невъзможно да се борим за бараж за Лига Европа, може и да се случи така, че да спечелим Купата на България, заради спецификата на мачовете в този турнир. Затова обаче ни трябва дълга скамейка и равностойни поне 20 футболисти, които да ни дават вариативност и възможности за ротации в различни ситуации. А ние имаме 17-18 футболисти, като в това число слагам и вратарите, както и млади момчета, които се опитваме да налагаме и на които вярваме, че са бъдещето", каза Здравков.

Текпетей ще започне от първата минута срещу Ботев във Враца

Текпетей ще започне от първата минута срещу Ботев във Враца

Върба върна в групата и Якуб Шверчок