Старши треньорът на на Ботев (Пловдив) Желко Копич обяви след поражението с 1:2 от Сллавия за Купата на България, че "канарчетата" трябва да подобрят много неща в играта си. 

"Турнирът за Купата е лесен шанс да играеш в Европа. Започнахме с добра мотивация и енергия. Отбелязахме гол, но след това получихме такъв. През втората част допуснахме нов гол, опитахме да реагираме и създадохме положения, но Славия спечели и ги поздравявам за това.

За нас е много неприятно да получим гол в такъв момент, защото точно бяхме открили. Не е лесно да допуснеш веднага изравнителен гол.

Славия - Ботев (Пловдив) 2:1 в 1/8-финал за Купата на България

Славия обърна Ботев (Пд) и се класира на 1/4-финал за Купата на България

Вижте подробности

Първото полувреме беше добро за нас. Най-големият проблем за втората част бе този втори гол. Не бяхме добре позиционирани и Славия вкара. След това се опитахме да реагираме, но не се получи.

Играчите имат нужда от почивка, да прекарат време със своите семейства. След това да направят предсезонна подготовка и да са готови за началото на мачовете.

Има много неща, които трябва да подобрим. Най-напред трябва да преценим цялата ситуация, да направим равносметка и след това да решим как да действаме.

Очаквам Неделев да се завърне, тренира и има разрешение от лекарите. Важен е за нас и влиянието, което ще окаже на отбора е значително", заяви Копич.