Ботев ще играе за завишени премии в неделния сблъсък с Локомотив. Битката за Пловдив стартира в 17:00 часа на базата на жълто-черните в Коматево и с нея се затваря 24-ия кръг в Първа лига. Успех над градския съперник ще бъде посветен на собственика Антон Зингаревич. Вчера руският бизнесмен имаше повод за празник.

"Собственикът на Ботев Пловдив г-н Антон Зингаревич навършва 41 години! Пожелаваме му крепко здраве, щастие и осъществяване на мечтите му! От името на всички футболисти, треньори и служители желаем от сърце на г-н Зингаревич още следващия месец да усети истинската жълто-черна магия - на бул. "Източен" 10 (б.р. - адресът на стадион "Христо Ботев", където дълги години да се радва на успехи и трофеи с най-стария футболен клуб в България!", написаха от клуба.

Треньорът на Ботев Пд Бруно Балтазар ще има проблеми по окомплектоването на състава. Аут за сблъсъка са вратарят Хидайет Ханкчи и универсалният футболист Джейм Ето"о, които бяха наказани от БФС с лишаване от състезателни права за един мач. Португалският специалист обаче ще може да разчита на Точукво Нади, който се завръща след изтърпяна санкция. Той ще стартира като титуляр, а под рамката ще е Георги Аргилашки.

Автобусът на Ботев (Пловдив) с нова визия преди дербито с Локомотив

Автобусът на Ботев (Пловдив) с нова визия преди дербито с Локомотив

"Канарчетата" ще респектират градския съперник още от паркинга