Полският Ягелония (Бялисток) е подготвил оферта за нападателя на Ботев (Пловдив) Стивън Петков, твърди "Тема спорт". Тимът има големи шансове да се пребори за титлата в Екстракласа и иска да подсили атаката си с 22-годишния футболист. 

Ръководствата на двата клуба вече са осъществили контакт. Поляците са отправили предложение в размер на 150 000 евро. "Жълто-черните" все още чакат официална оферта от страна на Ягелония, но не е ясно дали ще се съгласят да се разделят с юношата на Левски. 

Добрата форма на Стивън Петков се дължи на...йогата

Добрата форма на Стивън Петков се дължи на...йогата

Това заяви футболистът на "канарчетата"

През есента Петков бе със статут на резерва при "канарчетата", но въпреки това впечатли с представянето си. Бившият юношески национал изигра 14 мача за пловдивчани, като бе на терена едва 423 минути. Нападателят показа завидна ефективност и се отчете с 9 гола, повечето от които решителни. Стивън се разписа 5 пъти в Първа лига и 4 за Купата на България. 

Ботев вече се раздели с един нападател - Фернандо Виана, който премина в Ал Дафра. На негово място бе взет Диого Кампос. 

В същото време "жълто-черните" са получили няколко запитвания за Стивън Петков, но най-сериозен е интересът на Ягелония. 

Стивън Петков: В Ботев ми е комфортно, хората се държат уникално

Стивън Петков: В Ботев ми е комфортно, хората се държат уникално

"Тук ме чакат страхотни неща"