Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич говори преди старта на лятната подготовка на отбора. Босненецът обяви, че "канарчетата" чакат четирима нови, но заяви, че най-важното е Тодор Неделев да удължи договора си.

"Надявам се този сезон да имаме по-добро представяне. Аз съм човек, който говори със сърцето си, уважавам всички от вашия бизнес, а изчетох доста лъжи в медиите. Когато има взаимодействие, всеки побеждава. Аз винаги ще имаме време за вас.

Янков, Сисе, Еспиноса, Шоколаров и Джонатан Перейра напускат отбора. Приоритет ни е да подпишем договор с Тошко Неделев. Аз съм треньорът и предпочитам най-напред с моите играч и след това с нови да подписваме - този тук е изключение (Николай Минков). С Аргилашки също ще подпишем нов договор.

Работим по трансфер с един полузиащитник. Също така с един централен защитник и с още един нападател, защото Сисе напуска. Искаме и още един вратар, за да имаме конкуренция с вратарския пост. Освен Минков, очакваме още 4 нови играчи + Тодор Неделев и Аргилашки.

Новите играчи ще са играчи на Ботев - няма да са под наем. Няма промяна в статуса с Маркиньос и останалите, които са под наем при нас.

Имаме много добри млади играчи в академията. В началото не мислехме да правим втори отбор, но нямаше как да направя място за всички, предстои да обсъждаме.

На пресконференцията бе представено и новото попълнение Николай Минков, който пристига от отбора на Монтана. За него Валентич каза:

"Аз знам какво искам да променя в Ботев - ще играем бърз футбол с висока интензивност и агресивност. Той има всички тези качества. Той е професионалист, когато играе".

"Следващата седмица ще изиграем среща между първия и втория тим. Отиваме на тренировъчен лагер - това ще бъде в Турция, където ще изиграем три мача. Като се върнем, ще изиграем среща с Левски, Царско село и за последната среща искаме да намерим още един отбор, с който да играем, но да е от второто ниво. Общо трябва да изиграем 7 срещи. В Турция всичките 3 отбора са от Първа лига.

Мартенс има договор с царско село, аз го харесвам като профил на играч, но ще видим. Предпочитам да намерим българи, защото те познават футбола тук. Не е лесно обаче, трудно е. За нас е важно да намерим оптималния играч", завърши Валентич.

Шеф в Ботев (Пловдив): Очакваме до края на следващата седмица сделката със Зингаревич да приключи

Шеф в Ботев (Пловдив): Очакваме до края на следващата седмица сделката със Зингаревич да приключи

"Оптимисти сме за новия сезон"