Представителният отбор на Ботев (Пловдив) се наложи с 6:1 над дублиращия отбор на "канарчетата" в контролна среща. Спарингът се състоя от две полувремена по 45 минути и се проведе на един от помощните терени на клубната база.

В 20-ата минута Маркиньос намери Реда Рабей в наказателното поле и хафлът с удар отблизо откри резултата. 6 минути по-късно прекрасна многоходова акция завърши с пас към Николай Минков, който напредна отляво и с шут в далечния ъгъл вкара за 2:0.

"Канарчетата" с успешен край на кампанията "110 бебета за 110 години Ботев (Пловдив)"

"Канарчетата" с успешен край на кампанията "110 бебета за 110 години Ботев (Пловдив)"

Инициативата бе насочена към малките ботевисти

В 33-ата минута Николай Минков реализира второто си попадение. Бързоногият футболист получи подаване в наказателното поле и с плътен удар се разписа за 3:0, като при този резултат завърши първата част.

В 51-ата минута красива атака на дубъла завърши с центриране на Димитър Балинов отдясно, а Благовест Данчев с глава върна едно попадение - 3:1. В 71-ата минута Кевин Янсон центрира от корнер директно към вратата и топката влетя в мрежата за 4:1.

След по-малко от 120 секунди "зелените" получиха дузпа за игра с ръка в наказателното поле, а Маркиньос не пропусна от бялата точка - 5:1. Малко преди края Николай Минков центрира отлично отляво, а Антоан Бароан с красив удар от движение с глава оформи крайния резултат.

Ботев (Пловдив) показа прогреса по строежа на "Колежа"

Ботев (Пловдив) показа прогреса по строежа на "Колежа"

Вижте как растем, хвалят се "канарчетата"