Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез призна, че "канарчетата" имат интерес към полузащитника на ЦСКА Станислав Шопов. Наставникът на "жълто-черните" говори пред медиите след последната контрола на отбора от зимната подготовка - равенството 0:0 срещу Хебър (Пазарджик), като заяви, че в следващите няколко дни ще стане ясно дали Шопов ще се завърне в Ботев, чийто юноша е.

"Няма причина да го крием. Искаме да привлечем Станислав Шопов. Има преговори между двата клуба. В следващите дни ще видим какво ще стане", коментира Керкез и разкри, че Красиан Колев ще бъде отдаден под наем в Хебър (Пазарджик).

"С Красиан ситуацията е ясна. Ние, както и той, искаме да отиде под наем. Най-вероятно ще е в отбора на Хебър, но трябва да изчакаме няколко дни. Брахими започва да се включва в заниманията и вярвам, че до три седмици ще се завърне към пълноценни тренировки. Възстановяването му въври по план. С Ханкич също положението е ясно. Той дойде и поиска трансфер, затова привлякохме друг вратар. В момента той има договор с Ботев и е част от клуба, но изостава с подготовката", поясни Керкез.

Ботев (Пловдив) и Хебър не си отбелязаха гол

Ботев (Пловдив) и Хебър не си отбелязаха гол

В последна проверка преди подновяването на шампионата

Наставникът обърна внимание и на селекцията в отбора в края на зимната подготовка, като разкри, че все още няколко играчи имат проблеми с работните си визи.

"Имаме проблем с визите на Иланда, Нвачукву, Джон Емануел и Китундо. Това са играчи, които могат да ни помогнат през пролетния дял от първенството. Сирики Диабате също ще подпише договор с нас, но знаете, че в България има процедури по издаване на разрешение за работа на играчи, които са с паспорт извън Европейския съюз. Надявам се до месец да има необходимите документи. Трансферният период е динамичен, винаги може да очакваме всичко. Доволен съм от подготовката. Всичко мина по план. Нямаме сериозни контузии, което е много важно. Очакваме започването на първенството, защото усещането в официалните срещи е съвсем различно", каза още наставникът на Ботев.