Ботев (Пловдив) и Хебър завършиха при нулево равенство срещата помежду си, която се проведе на тренировъчното игрище на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Коматево. Двата тима изиграха двубой на високи обороти, но до попадение така и не се стигна. Това бе последна контрола и за двата тима през зимната пауза, като през следващата седмица стартират официалните мачове за първенството. 

Още в началните минути Ботев можеше да открие резултата. Балоянис навлезе отляво в наказателното поле и центрира към Акере, но той от близка дистанция прати кълбото право в ръцете на Дебърлиев. Последваха минути, в които нямаше интересни ситуации.

В 31-ата обаче ново центриране отляво намери Ивелин Попов, който свали към Уме. Нападателят стреля директно от движение, но и този път вратарят на Хебър спаси.

До края на полувремето резултатът остана непроменен, а във финалните секунди на първата част Дебърлиев отново трябваше да показва класа при удар от границата на наказателното поле.

През второто полувреме двата тима продължиха да си организират атаки към двете врати, но без да създават опасни положения. В даден момент от двубоя темпото на игра спадна. В 75-ата минута хубав удар от дистанция на футболист на Хебър премина над напречната греда.

Двата тима така и не успяха да излъчат победител до края на двубоя, като засадите и нарушенията на няколко пъти спираха хубава атаки към двете врати.

В първия официален мач за пролетния полусезон Хебър приема Локомотив (София) в петък (16 февруари), докато Ботев (Пловдив)  ще гостува на Крумовград ден по-късно (17 февруари).

Защитник на Ботев (Пловдив) се завърна и поднови тренировки с отбора

Защитник на Ботев (Пловдив) се завърна и поднови тренировки с отбора

Конте се завърна