Президентът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов излезе с официално изявление, след като през последните дни напрежението около клуба нараства.

Фенове на Ботев (Пд): Искаме Самуилов да се маха!

Фенове на Ботев (Пд): Искаме Самуилов да се маха!

Запалянковци на тима нападнаха боса на клуба

Публикуваме изявлението на Самуилов без редакторска намеса:

"Уважаеми ботевисти,

През изминалите дни в публичното пространство ръководството на клуба в мое лице е обект на несправедливи атаки и остри критики. Поставя се под въпрос ангажираността ми с каузата ПФК "Ботев Пловдив" от тези, благодарение на които най-старият футболен клуб в България беше докаран почти до колапс.

За мен първостепенна задача продължава да бъде запазването на положителната атмосфера в клуба, изграждането на силна екипност и заздравяване на колектива. Това е дълъг процес, който изисква търпение, а видимите резултати идват след време.

Заедно с членовете на ръководството продължаваме да работим за завършването на строежа на клубния стадион, но това може да стане само по правилен и законен начин. Няма място за компромиси, когато става въпрос за дома на ПФК "Ботев Пловдив".

С всяването на изкуствено напрежение и прокарването на изфабрикувани внушения се цели единствено да бъде разрушено постигнатото досега. В противен случай ще преосмисля моите действия!

Вярвам във вашата мъдрост и разум!

С уважение,

Георги Самуилов"

По-голямата част от феновете на Ботев се разграничиха от декларацията против Георги Самуилов

По-голямата част от феновете на Ботев се разграничиха от декларацията против Георги Самуилов

Само единството и желязната организация ще ни доведат до успех!