Сдружение на привърженици на Ботев (Пловдив) разпространи протестна своя позиция, касаеща боса на клуба Георги Самуилов.

Организацията нападна остро собственика на "канарчетата" заради забавянето на строежа на клубния стадион "Колежа".

Феновете на Ботев (Пд) с автошествие до "Колежа"

Феновете на Ботев (Пд) с автошествие до "Колежа"

След победата над Етър

От "Обединение на феновете за спасение на ПФК Ботев Пловдив" твърдят, че проблемите със стадиона са заради "ненаситни апетити за терени", но изтъкват, че няма да спрат да се борят за изграждането на съоръжението.

"От няколко години тече систематизирана кампания, чрез която се цели да бъде унижен и поставен на колене най-старият футболен клуб в Пловдив. В момента любимият ни отбор е на дъното в българския шампионат и без свой дом. Не искаме да вярваме, че целта е ПФК "Ботев - Пловдив" да бъде принизен до окръжните отбори. Но алчността и ненаситността са двете душевни болести, за които лек НЯМА! Всички вече сме наясно, че скоро клубният стадион няма да е готов.

Отдавна не вярваме на обещания дадени от всички по веригата, но най-вече не вярваме на Георги Самуилов и неговите придворни глашатаи и по-добре да се махат!", се казва част от официалната позиция на привържениците.

От години Ботев Пловдив играе домакинските си мачове на тренировъчната база в квартал Коматево, заради отлагането на старта на изграждането на "Колежа".

Привържениците на Ботев (Пд) настояват стадион "Христо Ботев" да остане oбщинска собственост

Привържениците на Ботев (Пд) настояват стадион "Христо Ботев" да остане oбщинска собственост

Феновете изпратиха отворено писмо до кмета на Пловдив