Тодор Неделев ще остане в състава на Ботев (Пловдив) след финалните преговори с Майнц 05, съобщиха пловдивчани малко по-рано тази вечер.

Най-накрая! Майнц и Ботев (Пд) се разбраха за Тодор Неделев

Най-накрая! Майнц и Ботев (Пд) се разбраха за Тодор Неделев

Днес се проведоха последни разговори между двата клуба

Разговорите завършиха успешно и юношата на "канарчетата" ще продължи да защитава екипа на носителя на Купата на България.

В началото на следващата седмица всичко между двата клуба ще бъде финализирано и Неделев ще подпише нов договор с Ботев, който ще бъде за срок от три години.

Ръководството на "жълто-черните" ще положи всички усилия документите на Неделев да бъдат уредени в най-кратки срокове и той да бъде картотекиран за мачовете в Лига Европа.

Впоследствие 24-годишният футболист даде кратко интервю пред официалния сайт на "канарчетата" и изрази задоволство, че остава, а и благодари на Майнц за разбирането, тъй като имаше още един сезон от своя договор.

Пловдивското дерби в 10-ия кръг, вижте програмите на Ботев и Локомотив

Пловдивското дерби в 10-ия кръг, вижте програмите на Ботев и Локомотив

"Канарчетата" са домакини в първото издание на дербито

Как преминаха преговорите с Майнц и доволен ли си от крайния изход от тях?

- Преговорите бяха трудни, но стигнахме до решение, което удовлетворява всички. Радвам се, че ще остана в Ботев и ще дам 100% от себе си. Искам да изкажа личните си благодарности на президента Ангел Палийски и тийм мениджъра Асен Караславов, както и на ръководството на Майнц.

Имаше ли колебание в теб какво да избереш - да останеш в Ботев или да се завърнеш в Майнц?

- Нямах абсолютно никакви колебания. Аз искам да играя за Ботев, благодаря на Майнц, че проявиха разбиране. Заедно решихме, че най-доброто за мен е да продължа да нося жълто-черния екип.

След спечелването на Купата на България какви са твоите амбиции с Ботев?

- На първо време да се представим добре в предстоящите мачове за Лига Европа. Да играем красив футбол, който да радва нашите фенове и да спечелим Суперкупата.