Легендата на Ботев (Пловдив) - Тодор Зайцев - заяви, че в сблъсъците с Локомотив никога не е ясно какво ще се случи и моментната форма на двата тима е сходна.

"В дербитата никога не може да кажеш какво ще се случи. Това е доказано. И двата отбора са в колеблива форма и абсолютно нищо не се знае. Все пак пред собствена публика Ботев  има малко или много предимство.

Ботев (Пловдив) ще отвори импровизиран фен магазин на стадион "Христо Ботев"

Ботев (Пловдив) ще отвори импровизиран фен магазин на стадион "Христо Ботев"

Магазинът ще бъде разположен на входа откъм южната трибуна на "Колежа"

Домакински мач е и това може да се окаже ключово в тази среща, феновете са непрестанно зад отбора и това е радващо", започна той пред "Мач Телеграф".

"В такива дербита моментната форма няма значение. Според мен двата тима футболно са на горе-долу едно ниво. Мисля, че ще стане хубав двубой. Очаквам да е интересно, както винаги и дано да паднат попадения. Надявам се силно да се получи един истински празник. Несъмнено липсата на Тодор Неделев ще се усети.

Ботев (Пловдив) обяви ново партньорство

Ботев (Пловдив) обяви ново партньорство

Важно за клуба

Въпреки че някои хора споделят мнение, че може и без него... Ще липсва! Няма как да не липсва, защото той вероятно е най-креативният футболист в Първа лига. Като стил и качества няма друг на неговото ниво в България. Той в такъв двубой може да взриви трибуните само с едно докосване в ключов момент и да реши мача. Не се е случвало само веднъж", продължи той.

"Една победа в това дерби вероятно ще доведе до нужното спокойствие в редиците на Ботев. Ще бъде горещ мач и се надявам на терена да видим много футболни достойнства. Нека, който е по-добър да победи", завърши Зайцев.

Камбуров: Средната посещаемост на мачовете на Локо и Ботев ще се вдигне

Камбуров: Средната посещаемост на мачовете на Локо и Ботев ще се вдигне

С новите стадиони