Капитанът на Ботев (Пловдив) - Виктор Генев, изрази съжалението си от пропуснатите възможности при домакинското равенство 0:0 срещу АПОЕЛ Никозия в двубой от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Николай Минков: Не успяхме да си реализираме положенията

Николай Минков: Не успяхме да си реализираме положенията

"Шансовете са 50 на 50"

"Ако трябва да бъдем честни, имахме достатъчно ситуации да отбележим и да вземем аванс. Затова всичко ще се реши в реванша. Отборът е доста стойностен. Днес показахме съвсем друго лице на фона на първите два мача, които изиграхме. Всички футболисти показаха характер, себераздаване и вярвам направихме един доста добър мач. Искам да благодаря на всички хора, които пътуваха за мача и бяха на стадиона. Това значи много за нас и се надяваме в следващите мачове да ги зарадваме с победи", заяви защитникът в минути след края на мача.

Той заяви, че на реванша в Никозия Ботев трябва да покаже характер: "Мачът е там, те ще са пред своите фенове. Все пак играем в Европа, турнир е, трябва да сме готови за всичко. В тези мачове трябва да се покаже характер, себераздаване и късмет, за да можем да вкараме гол и да спечелим.

Честно казано, не ни изненадаха. Събрахме много информация за тях, за силните и слабите им страни. За съжаление не успяхме да вкараме гол, но днес играхме доста стойностно.

Аз не обичам да давам прогнози. Аз съм най-доволен, когато отборът печели. И 1:0 да спечелим, важното е да спечелим. Не мисля, че е минус, че много от футболистите не са играли в евротурнирите. Младите играчи имат възможност в даден момент да играят в Европа, където да се каляват. Това не е минус. Най-големият минус според мен е, че Ботев Пловдив играе мачовете си в Европа в София. Това е сериозен проблем. Надявам се съвсем скоро да играем мачовете си в Европа в Пловдив на "Колежа"", каза още Генев.

Валентич: Направихме голяма крачка напред

Валентич: Направихме голяма крачка напред

"Спокоен съм, защото работим добре"