Феновете на Ботев (Пловдив) излязоха с много остра позиция насочена към кмета на Пловдив Здравко Димитров, както и към управляващите през последните 12 месеца, а също така и към служебния кабинет.

Привържениците на Ботев (Пловдив) опънаха транспарант на стадион "Христо Ботев" и пред сградата на парламента в София.

Днес се навършва една година от старта на строежа на стадион "Христо Ботев".

Сдружение ПФК Ботев се обърна към Кирил Петков, Слави Трифонов и проф. Андрей Чорбанов

Сдружение ПФК Ботев се обърна към Кирил Петков, Слави Трифонов и проф. Андрей Чорбанов

Ето защо

"1 година лъжи и обещания", с този транспарант осъмна оградата на стадион "Христо Ботев" в Пловдив тази сутрин.

Пред Народното събрание в София пък бе поставен подобен, но с друго съдържание - "Цял Пловдив гори Колежа да се изгради".

Снимка 556673

Източник: От Facebook

Вчера община Пловдив прекрати поръчката за седалките на стадион "Христо Ботев". Това стана само ден, след като бе стартирана процедурата за подаване на документите.

Причина за решението е "редица сигнали по отношение техническите характеристики на предмета й, както и установени непълноти в техническите спецификации", гласи официалното обяснение от Общината.

"Те са общи и не отговарят на изискванията по чл. 48 от ЗОП. Затова единственото законосъобразно действие е прекратяването на процедурата на основание чл. 110, ал. 1, т. 9 от ЗОП. Тя е спряна с Решение, публикувано в Агенцията по обществени поръчки в 15:54 часа на 08.12.2021 г., по преписката на процедурата в АОП", се казва още в становището на възложителя.