От сдружение "ПФК Ботев" разпространиха отворено писмо, което е адресирано до председателя на Народното събрание Никола Минчев, до вероятния бъдещ министър-председател Кирил Петков, до лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, до проф. Андрей Чорбанов и до българската общественост.

Представяме ви обръщанието без редакторска намеса:

"Отворено писмо

ДО Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ - ЛИДЕР НА ПП "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА"

ДО Г-Н СТАНИСЛАВ ТРИФОНОВ - ЛИДЕР НА ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД"

ДО ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ - НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

ДО БЪЛГАРСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Преди часове жълто-черната общност от Пловдив бе потресена от позиция на проф. Андрей Чорбанов, изразена в социалните мрежи след футболната среща Левски София - Ботев Пловдив. Силно възмущение предизвикаха не толкова фенските пристрастия и не дотам грамотния изказ на популярен български учен, колкото заявеното скандално мнение на народен представител в българския парламент по изключително сериозна тема, каквато са базите на спортните клубове.

Считаме, че е недопустимо по подобен безотговорен начин депутат да руши авторитета на Народното събрание и на политическата партия, която представлява. Проф. Чорбанов, редно е да Ви напомним, че като народен представител сте публична личност и подобни фенски изказвания са неуместни, доколкото са насочени не към любовта Ви към даден футболен клуб, колкото към ненавистта Ви към други.

Ботев (Пловдив) вдигна мерника на Валентич, сменя го през зимата

Ботев (Пловдив) вдигна мерника на Валентич, сменя го през зимата

"Канарчетата" може да имат нов старши треньор през януари

С изказването си вместо да защитите девиза над сградата, в която сте част от законодателната власт - "Съединението прави силата", споделяте една нерадостна мантра на част от българите - "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле". Най- малкото - не Ви прави чест!

Уважаеми г-н Петков, като избран депутат от Пловдив и като един от лидерите на новото управляващо мнозинство, считаме, че е редно да вземете отношение по темата за недостроените стадиони в страната. Вярваме, че една от важните задачи на новото правителство трябва да са спортните бази - общинска и държавна собственост, както и формиране на стратегия за тяхното развитие.

В тази категория попада и строящият се стадион "Христо Ботев" в Пловдив, за който жълто-черната общност отдавна настоява за прозрачност и отчетност за изразходваните обществени средства, спазване на строителните нормативи и срокове, както и ясен ангажимент и поставяне на краен срок за пълното завършване на обекта.

Още повече, че според член 52, ал. 3 от Конституцията ни "държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма". Вярваме, че в новото начало и промяната, която Вие олицетворявате, място трябва да намери и тази наболяла за стотици хиляди граждани тема!

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ Член на БФС Акционер в ПФК Ботев АД".

Левски - Ботев (Пловдив) 2:0 в мач от efbet Лига

Офанзивен Левски зарадва феновете си с победа над Ботев (Пд) и място в Топ 6

Гьоко Зайков и Боби Цонев се разписаха за важния триумф с 2:0 на "Герена"