Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) Бруно Балтазар бе доволен след успеха на своя тим с 8:0 над третодивизионния Гигант (Съединение) в първата контрола на "канарчетата" от зимната им подготовка. Двубоят бе неофициален дебют за португалския наставник начело на "жълто-черните".

"Този мач беше добър тест за нас. Поисках две неща от момчетата. Първо, да направят това, което тренирахме през седмицата и да се опитат да покажат философията, която опитваме да изповядваме като отбор. Второ, да подходят сериозно към срещата. Не деля мачовете на официални и неофициални. Подхождаме към всеки двубой с нагласата, че се изправяме срещу най-добрите тимове в България. Настройката на моите футболисти днес беше такава и съм доволен, че те изпълниха моите изисквания. Бях наясно, че Гигант все още не е започнал своята подготовка и заради това не беше равностоен противник, но ние подходихме с уважение към тях", коментира Балтазар.

Португалецът призна, че има още много неща, върху които трябва да работи и разкри, че заради визови проблеми някои играчи на Ботев няма да пътуват с отбора на подготвителния лагер в Дубай.

"Не можем да вземем всички футболисти на лагера в Дубай, защото имаме ограничения. Освен това, имаме административни проблеми с взимането на виза на някои играчи. Всички показват старание по време на тренировките. Изборът ми да селектирам тези 26 футболисти, които ще пътуват, е труден", допълни старши треньорът на Ботев.

Балтазар разкри, че в момента пробен период в състава кара сенегалецът Диакате, а Реда Рабей не е започнал подготовка с тима заради заболяване от коронавирус. Наставникът на Ботев коментира и изпращането на нападателя Антоан Бароан във втория отбор на "канарчетата".

"Решението за Бароан не е спортно-техническо. Това е решение на ръководството на клуба. Постоянно следим пазара и търсим добри възможности за входящи или изходящи трансфери. За момента обаче няма нищо конкретно и затова не мога да ви дам повече информация за това дали ще привлечем нови футболисти. Предстои ни лагер в Дубай, по време на който ще имам достатъчно време да опозная състезателите и техните качества. Смятам, че ще имаме достатъчно време на разположение да се подготвим по най-добрия начин, за да подобрим представянето на отбора през пролетния дял от първенството", завърши Бруно Балтазар.

Ботев (Пловдив) започна 2023 година с разгром над Гигант (Съединение)

Ботев (Пловдив) започна 2023 година с разгром над Гигант (Съединение)

В неофициалния дебют на новия старши треньор Бруно Балтазар