Босът на ПИМК Илиян Филипов даде специална пресконференция на "Колежа", на която обяви, че Ботев със сигурност ще приеме Левски на обновения си стадион. "Канарчетата" и "сините" се изправят един срещу друг в края на месец април.

"Тази вечер приключваме СМР-тата, които са за етап 1. Всички могат да бъдат спокойни - за мача с Левски стадион "Христо Ботев" ще е готов до ниво efbet Лига. Предвижда се комисиите за въвеждане в експлоатация да са между 12-18 април, от БФС увериха, че им трябват 24 часа.

Върнаха паметника на Христо Ботев пред "Колежа"

Върнаха паметника на Христо Ботев пред "Колежа"

На събитието присъстваха фенове, ветерани и общественици

Имам едно притеснение, което искам да споделя. За осигуряване на следващия финансов ресурс, който е за 2024 и 2025 година, който аз трябва да вложа. Казах на общината, че за да вложа тези пари тази година, аз трябва да финансирам това нещо. Аз трябва да имам банкова гаранция. Видяхте какво се случи например с Водната палата. Общинският съвет гласува, след това спря проекта. В предложението за сесията на 6 април не видях да има вписана банкова гаранция. Аз не мога да работя по този начин. Аз нямам отношения с комисии, аз имам договор с Общината.

Ако няма банкова гаранция, аз не мога да работя. Става въпрос за 17 млн. лв. за цялостното завършване с козирка, фасада, допълнително озвучаване и др.

По ЗУТ стадиона има 10 година гаранция на стоманено-бетонна конструкция и 5 години за всички останали инсталации. Дори в момента работим по скай боксовете за да има приходи в клуба. От Общината казват, че заради банковата гаранция има оскъпяване. В понеделник със зам. кмета Величко Родопски имаме среща с банка, която да направи много добра цена, защото знаете общината е сигурен платец. Моите юристи ми казват, че това е единственият сигурен инструмент", заяви Филипов.

Три от четирите трибуни на "Колежа" вече са със седалки

Три от четирите трибуни на "Колежа" вече са със седалки

Финалът е близо