Отборът на Ботев (Пловдив) стартира зимната си подготовка. В сутрешните часове на петък "жълто-черните" направиха първата си тренировка за 2022 година, която протече изцяло във фитнеса. В 14:30ч. започна първото занимание на терен, което премина при засилен медиен интерес.

В минутите преди тренировката наставникът на "канарчетата" Азрудин Валентич даде пресконференция за представителите на медиите. Подготовка с пловдивчани започна Лъзечар Балтанов.

С "жълто-черните" тренировки стартира и Точукву Нади, който още през лятото подписа договор с пловдивчани.

Отборът ще отпътува за подготвителния си лагер в Дубай в късните часове на събота (08.01). Полетът на "канарчетата" за Дубай е планиран за 23:45ч. от Терминал 2 на Летище "София". "Жълто-черните" ще бъдат две седмици в арабските емирства, като ще изиграят две много престижни контроли.

Първата от тях е на 15-и януари срещу Легия (Варшава), а втората е на 22-ри януари с руския гранд Зенит (Санкт Петербург). Пловдивчани планират завръщането си от Дубай за 23-и януари, като след подготовката в арабските емирства "канарчетата" ще се готвят изцяло в Пловдив.

Азрудин Валентич: Балтанов да ми покаже, че е достатъчно добър, за да подпишем с него

Азрудин Валентич: Балтанов да ми покаже, че е достатъчно добър, за да подпишем с него

"Важно е да продължим своето развитие"