Треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич, говори с медиите на старта на подготовката на тима.

Той коментира целите пред отбора за оставащия полусезон, както и спекулациите за нови трансфери и интерес към различни футболисти.

"За нас е важно да продължим да се развиваме. Сега сме на четвърта позиция и трябва да направим всичко възможно да я запазим. Ако успеем да завършим на трето място, ще бъде супер. Ще работим точно за това. Всеки трансферен прозорец искаме да подобряваме отбора. По това време миналата година взехме няколко футболисти, които подобриха състава. През лятото направихме същото и станахме още по-добри. През зимата трудно можем да намерим подходящите играчи, но работим за това. Очаквам да подпишем с двама футболисти съвсем скоро.

Естествено, имаме някои футболисти, които не са в оптимално състояние. Особено Тошко Неделев, който имаше тежка контузия. Работим и по завръщането на Тонев. Има и други футболисти в отбора, които не са в оптимално състояние. Искаме да играем агресивен и бърз футбол. Това не е само за нас, но и за играчите - как се хранят, къде спят, какво правят вкъщи. Това е една концепция. От наша страна им даваме нужното, за да бъдем по-добри.

Знаете кой е Балтанов. Ако ми покаже, че е достатъчно добър, ще подпишем с него. Това е ситуация, в която всички печелят. Феновете го обичат, той добро момче, има характер и манталитет на победител. Ще видим какво ще се случи с него в следващите седмици.

Избрахме Дубай заради невероятните тренировъчни комплекси и условия. Естествено, защото можем да играем срещу два много силни отбора. Единият от тях е участник в Шампионска лига. За нас е важно да нямаме случай на COVID-19".

Балтанов се завърна в Ботев (Пловдив)

Балтанов се завърна в Ботев (Пловдив)

В момента отборът на Азрудин Валентич прави своето първо занимание за годината