От Ботев (Пловдив) използваха социалните мрежи, за да публикуват видеоклип с три спорни ситуации от мача срещу Левски, спечелен от "сините" с 3:1.

Според "канарчетата" тези три решения на главния съдия Валентин Железов и неговите помощници са повлияли на развитието на срещата.

"Изминаха два дни от края на мача с Левски. Осъзнаваме, че за загубата първо трябва да търсим вината в нашето представяне на терена.

В същото време, цялата футболна общественост видя редица спорни отсъждания в мача.

Представяме на Вашето внимание три ситуации, в които решенията на главния съдия и неговите помощници повлияха на развитието на срещата.

И трите положения бяха отсъдени в полза на Левски, а главният съдия нито веднъж не бе повикан да прегледа положенията от VAR.

1 - брутален удар с лакът в лицето на Мартин Секулич, при който главният съдия не отсъжда дори нарушение (влизането на Хосе Кордоба е за червен картон).

2 - дузпа за Левски - много спорна ситуация, при която множеството повторения показват, че контакт на Пунчец с играча на "сините" няма.

3 - нарушение в атака на Уелтън срещу Джаспър Ван Хертъм - очевидна ситуация за фаул в нападение, в следствие на която пада третият гол за Левски", написаха от Ботев (Пловдив).