Новият старши треньор на Ботев (Пловдив) почти сигурно ще бъде българин, съобщват колегите от "Дспорт". Преди броени минути "жълто-черните" се разделиха с досегашния наставник Желко Копич.

Според близки до клуба собственикът Антон Зингаревич е взел решение да заложи на български специалист, който да поведе "канарчетата". След идването си под тепетата Зингаревич първо заложи на Азрудин Валентич, а после и на Желко Копич, но резултатите не се покриха с желанията на собственика.

В момента Ботев се намира в долната половина на таблицата в efbet Лига, което по никакъв начин не кореспондира с бюджета и футболистите, с които разполага клуба.

Вече са започнали преговори с няколко български треньори, но имената им се пазят в тайна. Сред свободните по-именити български специалисти са Красимир Балъков и Георги Дерменджиев, но не е ясно дали те попадат в плановете на Зингаревич.

Все пак руснакът си е оставил вратичка и ако не успее да се договори с желан от него български специалист може отново да погледне към чуждия пазар.

Очаква се освен Желко Копич от клуба окончателно да си тръгне и Азрудин Валентич, който в момента се води съветник на Зингаревич.

Официално: Ботев (Пловдив) и Желко Копич се разделиха

Официално: Ботев (Пловдив) и Желко Копич се разделиха

Причината е незадоволителни резултати, както и конфликти в треньорския щаб