Племенникът на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков - Иван Стоянов, е със спрени права за една година, стана ясно на днешното заседание на Дисциплинарната комисия. Главният съдия на мача Сливен - Калиакра Христо Ристосков е описал в доклада си, че Стоянов е нокаутирал страничния рефер Николай Марков.

В доклада на делегата Костадин Гергинов пък е описана и ситуацията, в която при получаване на червения картон полузащитникът изблъсква Ристосков, което утежнява допълнително вината му.

На днешното заседание бяха изслушани страничния рефер Николай Марков, главния Христо Ристосков, делегатът на срещата Костадин Гергинов, както и племенникът на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков.

Самият Стоянов обясни пред медиите, че само е блъснал Марков, но при бутането той е стъпил в дупка, в следствие на което е изгубил равновесие и е паднал на земята. Освен суровата санкция, халфът на Сливен ще трябва да плати и глоба в размер на 3000 лева.

Нападателят на ЦСКА Хосе Луис Гарсес пък изгоря за три срещи за удар без топка на противников състезател при спряна игра. За по един двубой са наказани Аделино Лопеш от Локомотив (София) и Николай Харизанов от Берое. Сръбският полузащитник на Спартак (Варна) Велимир Иванович ще пропусне следващите две срещи на отбора си.

Бившият играч на Славия е санкциониран за червения си картон срещу Беласица (1:2), както и за нанесени обиди на длъжностно лице, за което е глобен с 3000 лева.

Дисциплинарната комисия към БФС наказа с по 1000 лева ЦСКА и Пирин за хвърлени предмети по време на мачовете им от 6-ия кръг на "А" група.