Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС - Венцеслав Стефанов е на мнение, че който го е страх от Конгрес, няма място във футбола. Ето какво още каза той пред колегите от "Дарик".

Венци Стефанов: Лечков си подаде оставката на Изпълкома, ние я гласувахме

Венци Стефанов: Лечков си подаде оставката на Изпълкома, ние я гласувахме

"Стилиян Петров със сигурност трябва да бъде в българския футбол, но е млад"

"На Изпълкома всички единодушно взехме решение Мишо Касабов да вземе управлението до насрочването на новия Конгрес. Новият Конгрес ще бъде извънреден и ще бъде за една година и нещо. До края на мандата", коментира Стефанов в предаването "Спортното шоу на Дарик радио".

"Йордан Лечков си подаде оставката. Това негово действие, което е в момента не го разбирам. Прави грешка, защото един футболен човек трябва да се съобразява. В момента във футбола е нужно спокойствие. Сътресенията във футбола никъде не са желани", добави той.

"За мен в момента президент на БФС е Михаил Касабов и той трябва да продължи до избирането на нов президент. Всички сме хора с достойнство и в никакъв случай няма да се занимаваме с такива евтини трикове".

"Един нов Конгрес дано да бъде за добро на българския футбол. Футболът трябва да се управлява от можещи хора. Трябва да бъде авторитетен човек, който има своите контакти в чужбина и може да допринесе максимално за развитието на българския футбол", продължи президентът на Славия.

"Аз съм за лигата да управлява местното първенство, а президентът да управлява националния футбол. Михаил Касабов е избран и той да продължи до насрочването на нов Конгрес. Който го е страх от Конгрес, няма място във футбола. Важното е как следващите управници на футбола ще третират клубовете", каза още Венцеслав Стефанов.

Йордан Лечков разговаря на четири очи с Георги Дерменджиев

Йордан Лечков разговаря на четири очи с Георги Дерменджиев