Членът на Изпълнителния комитет на БФС Венцеслав Стефанов коментира пред "Спортал" вчерашната изява на Димитър Бербатов на стадион "Българска армия".

Бившият национал проведе среща с представители на отборите от София област. На нея единственият столичен отбор от efbet Лига бе ЦСКА, представен от Пламен Марков. Берба заяви че е ядосан и може да стане радикален.

"Бербатов щял да се ядоса... Олеле, майко! Да не вземе да се откаже от България пак? Явно това момче не може да разбере, че светът не се върти около него. Той трябва да се съобразява и да уважава хората. Не може да говориш така пред хората. Какъв ще станеш? Ще станеш такъв какъвто си. Това ли е спасителят? Той повтаря едни и същи банални неща - да се отдели Професионалната лига, той ще открие Америка. Хората не са прости, не можеш да ги заблуждаваш. Бил управлявал фондация!

Димитър Бербатов на "Армията": Ние носим промяната, ако тя не се случи, никога не ме търсете повече

Димитър Бербатов на "Армията": Ние носим промяната, ако тя не се случи, никога не ме търсете повече

Само ЦСКА и Септември бяха представители от efbet Лига и Втора лига

Да каже колко лични пари е дал за тази фондация! Лични! С платени данъци. Ние 27 години даваме лични пари, от нашите фирми, за да издържаме клуб с 600 деца и футболен отбор, поддържаме стадион. Същото го правят и останалите колеги. Правим го за бъдещето на децата. Ако някой каже, че е спечелил от футбола като е издържал футболен клуб, той е лъжец. Хората не вярват на Бербатов, крайно време е да го разбере. Пак повтарям - да каже колко лични пари е дал на тази фондация за тези 12 години! Да покаже с документи! Защото при нас всичко е с документи, правят се ревизии. Да видим какво е дал той.

Застанал нашият пред хората, разхожда се насам-натам като волна птица, дай да те видим като си толкова лош. Да, беше добър футболист, но не можеш да застанеш пред хората и да се перчиш, че можеш да се ядосаш и да станеш много лош. Ами хайде стани лош! Всички ние даваме пари за футбола, лишаваме нашите семейства, само и само да го има този спорт.

Това за парите от ФИФА и УЕФА, което казва, може да го каже само неосведомен човек, който... Хайде да не казвам коя дума ми идва на акъла... Аз съм си казал мнението за Димитър Бербатов вече. Един предател, който се отказа от националния отбор, беше сърдит и си тръгна. Как да повярват хората на такъв човек?! Утре ще се разсърди и ще си тръгне от футболния съюз. Моите уважения към Мартин Петров и Стилиян Петров, но с какво са доказали, че могат да се грижат те за стотици деца и футболисти. Това не е като да седиш в кафенето и да пиеш кафе и кола, да платиш три лева.

Защо столичните отбори, без ЦСКА и Септември, обърнаха гръб на Димитър Бербатов?

Защо столичните отбори, без ЦСКА и Септември, обърнаха гръб на Димитър Бербатов?

Не присъстваха на срещата

Много уважавах Петър Величков, но като виждам с какъв човек се е обвързал, ми пада в очите. Не може да не вижда, че този човек няма капацитет. Бербатов ако имаше голям капацитет, щеше да е на ръководна длъжност в Манчестър Юнайтед, или поне в Тотнъм. Щял да се ядоса - ами ядосай се бе, дай да те видим ядосан. Само едни и същи фрази, общи приказки. Говори: "плашат ви, късат ви документите". Дай един такъв случай да го видим, защо само говориш? Това са простотии.

Ако картончетата с картотеките оправят българския футбол, ще му сваля шапка. Просто трябва коренно да се променят нещата в държавата, в училищата. Хората, които се занимават в момента в нашия футбол, са герои. Борим се с вятърните мелници като Дон Кихот. Помощ няма отникъде. Бербатов е заблуден човек, меко казано. Хората го виждат колко струва. Пешо Величков е сериозен бизнесмен, но е избрал куц кон", заяви Венцеслав Стефанов.