Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на клубове от София. Срещата се проведе на "Българска Армия" тази вечер. Изненадващо или не, от efbet Лига имаше само един отбор с представител - ЦСКА в лицето на Пламен Марков. От Втора лига единственият заинтересован отбор бе Септември, представен от Кристиян Добрев.

"Дошъл съм тук, за да ви изкажа уважение. Благодаря на тези, които са тук. На другите, които не са тук, пак им благодаря. Въпреки че знам защо не са тук. Ако са ви дали нещо, го дайте да го видим. Не го подписвайте, защото - край.

Ако някой направи това, което правим ние, направо ви казвам: "Пичове, гласувайте за него".

Няма какво да крия, няма нищо незаконно. Ние казваме как нещата трябва да се случат. Като раздадем декларациите, ще видим кои ги няма. Ако вие сте "ОК" с българския футбол, ще ми е кофти, ще съм разочарован, няма да го разбера, но това си е ваш избор.

Мартин Петров се включва в обиколката на Димитър Бербатов из страната

Мартин Петров се включва в обиколката на Димитър Бербатов из страната

Първата среща ще е във Враца

Знам какво са случва в момента - и плащането, и късането на декларации да не се подписва. Ако ви подхвърлят топки и шест чифта ръкавици, не разбирате, че това е модерно робство. Трябва да видите голямата картина.

Снимка 536051

Източник: LAP.bg

Щом досега не сте го направили, да съберете 1/3 от клубовете и да отидете на Конгрес, значи нещо не е наред. Трябва промяна, а аз съм малко объркан, не мога да го разбера защо не се случва.

Ако остане същата ситуация, пичoве, ако някой ме види на улицата, да не ме доближава и да не ми говори за футбол. Ние ви носим промяната. Няма да стане за година-две. Някои неща за 10 години не могат да се оправят"."Ядосан съм от бездействието, което идва от вас. Не може да се съберете 1/3 от клубовете и да махнете този, който не ви харесва.

Има пари. УЕФА - проекти - 14 млн., ФИФА - 6 млн. Пари, колкото искаш. Но някой трябва да кандидатства. Вашите проблеми се решават с пари. А парите на футболния съюз идват от УЕФА.

Държави като Малта, Гибралтар и Молдова усвояват по 100%, а ние сме усвоили 10 %. Това говори или за некадърност, или не искаш да работиш.

Но това си зависи от вас, защото безделието също не работи.

С цялото ми уважение към професионалния футбол, но малките отбори са мнозинство и решават кой да управлява, няма какво да се лъжем. Емоцията ме влече, защото искам да ви помогна. Когато няма загриженост от вас, това ме вбесява. Може да звучи арогантно и надменно, но стойте си така, ако не изберете промяната.

Знаете ме кой съм, но не знаете как мисля и действам. Мога да съм много радикален. Пак казвам, футболът ми се е изплатил", заяви Димитър Бербатов.