Агенцията по вписванията направи публичен протокола от Конгреса на БФС, който се проведе на 12 октомври и до вчера не бе видим в системата. Въпреки това обаче от екипа на Димитър Бербатов настояваха документът да бъде публикуван, тъй като той е най-важната част от процедурата по вписване на решенията от общото събрание на футболната централа.

В сутрешния блок на БНТ Петър Величков изрази съмнения, че най-вероятно документът е прикрит, за да е видим само за Търговския регистър, но не и в публичното пространство.

Снимка 553787

"Както вече споделих още вчера отправихме искане към регистъра да направи публични всички документи, както е по закон и ето, че протоколът изведнъж се появи. Къде е бил прикрит може да каже само регистъра. Нека бъде ясен. Прикриването на е направено от регистъра, защото няма как това да стане по закон. Не е коректно така да се крият документи, които по закон трябва да бъдат публични. Какво крият и от кого? От нас ли? Ние сме най-малкия проблем на Михайлов. Клубовете са тези, от които той трябва да се притеснява, пак го погнаха прокуратура и полиция", коментира Величков пред "dsport".

"Михайлов чакал да дойде редовно правителство, за да заработи с държавата. Стадион щял да прави, детско-юношески футбол да развива с помощта на държавата. Питам аз, кое ще е това правителство, което ще работи с това ръководство на БФС след като час по час го разследват. Има и едни 140 000 лв, които Министерството на спорта продължава да си търси от БФС. Те са от злополучната им съвместна работа по Европейското първенство за младежи. Изпълкомът на БФС реши да върне тези пари, но след връщането на Михайлов това не се случи по негово нареждане. По същество той не изпълни решението на Изпълкома в тази връзка. Колко анкети бяха направени и всички показват обществената нагласа - 95-97% неодобрение за Михайлов и хората му. Редовното правителство няма да падне от небето и ще е наясно с всичко това. Стадион с държавни пари Михайлов ще види през крив макарон. Да поиска 100 милиона от УЕФА и да построи стадион и ще се види и там колко му вярват", каза още Величков.

Сега предстои да се направи анализ дали записаното в протокола отговаря на 100% на действително случилото се на конгреса на 12 октомври.