Петър Величков коментира внасянето на подписка от страна на Димитър Бербатов за свикването на извънреден Конгрес. Екипът настоява той да се проведе на 21 септември.

"Внесена е подписката по законов път на 05.08.21 и до 19.08.21 Изпълкомът на БФС трябва да се произнесе ида свика конгрес на 21.09.21, ако разбира се няма грубо нарушаване на устава. Дневният ред трябва да е този, който е предвиден в декларациите на клубовете искащи свикването на конгрес, където първа точка е освобождаване на цялото ръководство на БФС - Президент и ИК. В БФС всички се изпокриха и умишлено не пожелаха да приемат подписката със смешното обяснение "двудневна дезинфекция".

Димитър Бербатов: Решението на Апелативния съд е пълен абсурд

Димитър Бербатов: Решението на Апелативния съд е пълен абсурд

Вижте какво написа Бербо

Подписката е внесена напълно законно по електронен път с електронен подпис и разполагаме с потвърждение, че тя е получена и е на сървърите на БФС, което е напълно достатъчно. Това, че БФС живее още в XX век си е техен проблем, но е хубаво юридическия екип на Михайлов да го запознае със това, както и със съдебната практика по въпроса, защото времето тече и до 19.08.21 трябва да се произнесат. При всеки случай, ако не бъде свикан конгрес означава, че ще се обърнем към съда за свикването му. Реакциите им са неадекватни и показват крайно неуважение и игнориране на собствените си членове", заяви Величков пред dsport.