Пернишки футболни клубове ще изразят недоволството си пред Областния съвет на Българския футболен съюз довечера срещу решението на Изпълнителния съвет да изключи от редиците си аматьорските клубове, присъствали на конгреса, на който Димитър Бербатов бе избран за президент на централата.

Сред изключените клубове от шампионата в региона е и Спортист (Драгичево), който е на върха в групата с девет победи от девет изиграни мача.

БФС отхвърли жалба на Спартак (Варна)

БФС отхвърли жалба на Спартак (Варна)

Ето какво пишат от БФС

От Спортист (Драгичево) не приемат обвиненията в конфликт на интереси в Управителния съвет на клуба.

Отборът е успял да привлече много деца, осигурено е финансиране, закупени са нови екипи, сега всички ще бъдат разочаровани и усилията им ще се окажат напразни, без да имат никаква вина, подчертаха от клуба.

Останалите изключени клубове от Пернишки регион - Черногорец (Ноевци), Димитровец (Ковачевци), Чорни (Брезник) и Буря (Кошарево), също определеят решението на БФС като неадекватно и не смятат, че трябва да са потърпевши заради конфликти във високите етажи на футболните среди.

Това е вторият протест срещу решението на изпълнителния комитет на БФС от сряда, след като вчера се събраха няколко ощетени отбора и техни приятели пред хотел Мираж в Бургас. В Бургас дори събраха подписка как още клубове от региона са готови да напуснат първенствата в знак на солидарност.