Председателят на Апелативната комисия към БФС Валери Апостолов обясни защо беше намалено наказанието на Левски.

В крайна сметка беше решено на мача с Ботев (Пловдив) на 8 октомври да присъстват фенове. Вместо целия стадион, затворен ще бъде само сектор "А" на "Герена", като това не включва закритите помещения, ВИП ложите и ВИП зоните.

Припомняме, че заради пострадалия от хвърлена бомбичка от феновете на Левски физиотерапевт на ЦСКА Иван Христов, "сините" бяха наказани от Дисципа с един мач без публика и 4000 лева. На "Герена" обаче не приеха санкцията и призоваха привържениците си да посетят следващия домакински двубой.

"Официален документ, доказващ степен на частично засягане или нараняване, не е бил показан пред Апелативната комисия. Дисциплинарната комисия по същество към момента на гледането е взело правилно решение при наличните доказателства. Ние искаме допълнителни доказателства и всякакви други показания", обясни председателят на Апелативната комисия Валери Апостолов, цитиран от "Тема спорт".

Левски вече няма чист №9

Левски вече няма чист №9

В събота Мъри обяви, че ще върти в атака Ивелин Попов, Илиян Стефанов и Марин Петков

"При установяването на незначителни наранявания, които не могат и да бъдат доказани... лекарят, който е бил на срещата, е предложил преглед на физиотерапевта, но той е бил отказан. Той е отказал всякакъв преглед. Дори не е показал място на нараняване. Искам ясно да различите, че ДК и АК работят на принципа на съдилищата. Всички отбори до май месец имат право да прегледат правила. Последствията трябва да бъдат установени нагледно. Когато няма как да ги докажат, става дума срещу дума", продължи Апостолов.

"За хвърлените предмети и бомбите има санкции. АК потвърди в голяма част решенията на ДК. Доказателствата трябва да бъдат безспорни. Как може нито едно видео да не докаже наранявания? На тази снимка не може да се познае какво има на този крак. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има санкции.

Физиотерапевтът каза, че това не е нормално и не трябва да има такива прояви. Ако прочетем доклада за инциденти, ще видите, че на няколко места е казано, че са хвърлени множество предмети от сектор "А". Именно заради това АК затваря сектор "А"", добави председателят на Апелативната комисия.