Президентът на Локомотив (Пловдив) - Христо Крушарски, който е и кандидат да управлява българския футбол, сподели, че шансовете му за президентското място в БФС ще продължават да се увеличават. 

"Ние винаги сме бъркали в кацата с меда с малко осолена манджа. Не е далече да объркаме плановете за титлата и сега. Имаме цел, без цел не тръгвам никога. Трябва да имаш цел, за да се бориш и да я постигнеш. Ако Илиан Илиев продължи в същия дух, може да обърка плановете и на ЦСКА, и на Лудогорец. Надявам се, че шансът ще ни удари едно рамо и ще прескочим трапа.На 21-ви е Общото събрание, там всичко ще стане официално. Мога да съжалявам само за това, че, ако се бяхме споразумели с моя партньор, можеше да постигнем много по-големи резултати. В България един човек знаете за какво е и за къде е. И сега продължавам да търся варианти и уговарям хора да направим истинско акционерно дружество, за да може единият като закъса, другият да помага и нещата да вървят напред. Не е далече времето, когато Локомотив ще започне да се самоиздържа. Ние с малки средства постигаме резултати. Играем според джоба си.Крушарски: Конгресът трябва да е на 1 юни, всички сме като детска градина

Крушарски: Конгресът трябва да е на 1 юни, всички сме като детска градина

"Като кучетата сме - нито ядем кокала, нито го даваме на другите и само лаем"

И сега Павел Колев има същите проблеми, но те се решават в кухнята. Когато един проблем излезе навън, нещата не са добре за клуба. Най-добре е всичко да бъде решено в клуба, а не да ни чешат отвън. Аз не се бъркам в треньорските и директорските решения. Мога да налагам мнение, когато виждам, че нещата отиват в друга посока. Няма да остана безучастен в решенията, които се приемат.Няма да се притеснявам, когато играем в Европа. Когато Тотнъм дойдоха на стадион "Локомотив" за мача, имаше такива изказвания, от които аз потънах вдън земя. Това беше обидно за мен, а що се отнася за държавата - не знам как е.Мисля, че шансовете ми за президент ще скочат с много. Аз не чакам да ме изберат, за да започна да работя. Отдавна работя за българския футбол. Няма клуб, на който да не съм помогнал, с изключение на Лудогорец и ЦСКА. Тази идея се роди преди месец и нещо. Вече голяма част от клубовете са запознати с нея, сега минаваме към аматьорския футбол. В това писмо предлагаме държавата да се намеси и да обърне внимание на българския футбол. С това писмо ние целим държавата да отдели част от средствата, които взима от бетинг компаниите, за българския футбол. Ще се боря да доведа тази идея докрай. 

Имам подкрепа на 10 клуба от Първа лига, десетина от Втора, които също са готови. При аматьорите вече се започна интересът от Северна България. Ще обикалям с разяснения за писмото и се надявам, че до 20-и февруари ще имаме достатъчно подписи, за да го внесем в държавните институции.Ако ме изберат за президент на БФС, Локомотив става един от всички. Няма да има по-специално отношение. Всички кандидати ги смятам за опоненти, тръгвам съвсем отговорно. Който и да спечели, аз съм готов да му дам моята програма и, ако прецени, че го устройва, да си направи извадки от нея и да продължи това, което аз съм започнал. Аз съм колективен играч и никога няма да тръгна против.Крушарски: Лелята на Томаш ще поеме Локомотив (Пд)

Крушарски: Лелята на Томаш ще поеме Локомотив (Пд)

"Не ми задавайте такива въпроси"