Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде да се разбере, че Конгрес няма да има утре. Членът на Изпълкома обяви, че всякакви други твърдения са "фантасмагории на дечковци".Ето какво каза Йордан Лечков пред колегите от dsport:

"Няма да бъда в НДК. Няма за какво да бъда там. На 12.10 се проведе конгрес. Всичко друго са спекулации на млади хора, които не искам да засягам. Втръснаха на обществото с жаждата си за власт. Уставът е ясен. Конгресът избра президент и Изпълком. Оттам нататък тези неща си влизат в сила от момента, в който е бил конгресът. Във всяка една фирма си има политика. Не е необходимо винаги да си казваме козовете, като виждаме под какъв натиск има последната година. Случват се нереални събития. Трябва да се спазват правилата били те добри или лоши", каза Лечков.

Относно все още липсващото вписване на решения от Конгреса на 12 октомври Лечков заяви: "Ние няма да се намесваме на работата в съда. Това са процедури, които си имат срокове. Ние се съобразяваме. Ние работим по нашите правила. Даже стария мандат на стария Изпълком не е изтекъл. Не е имало покани до клубовете за конгрес на 18 март. Цари една анархия, но къщичката ни е подредена. При нас нещата си вървят. Ние сме един регулаторен орган, който е подчинен на УЕФА и си имаме правила. Ако нещо не е наред УЕФА ще ни санкционира", допълни бившият футболист.

Бербатов не се предава: Конгрес в петък ще има, моля всички клубове да заповядат!
Обновена

Бербатов не се предава: Конгрес в петък ще има, моля всички клубове да заповядат!

Вижте какво каза кандидатът за президент на БФС

"Това са фантасмагории, в които тези дечковци си ги вярват. Бербатов като какъв го казва и защо трябва да го вярваме. Кандидат на кое? На зеленчуковата борса ли? Ние имаме президент. Вие му обръщате внимание какво казва. Реалната обстановка е, че имаме законно избран президент и Изпълком. Бяха тук УЕФА и ФИФА. Несериозно е това, което коментираме в момента", заяви той.

Лечков говори и за бюджета на БФС, като неговото неприемане на Конгрес може да доведе до отнемане на лиценза на футболния съюз от Министерството на спорта. "На по-предния Конгрес сме приели 4-годишен бюджет. Дефакто може да караме... Няма какво да им разяснявам. Имаме си бюджет и може да си работим. Всичко е наред. Футболното семейство функционира както трябва", каза Лечков.

Той заяви, че зала 3 на НДК не е запазвана от БФС и не очаква да се съберат хора пред нея.

"Повече от 420 клуба са изразили подкрепата към настоящето ръководство. Това е съвсем достатъчно. Това не виждам смисъл да го коментирам. Събират се някакви подписки, през някакво дружество и заплахи. Държавен служител, шофьор на прокурор, ходят да плашат клубовете в Сливен. Нали знаете, че не си ги измислям тези неща. Това е под носа ми", заяви още той.

"По-умни хора от нас са го измислили. Ние от стария Изпълком може да вземаме решения. Ако се съобрази Търговския регистър и бъде вписан новия ще продължи той. Празнота при нас няма. Функционираме като федерация член на УЕФА и си спазваме правилата. Не си позволявам лукса да давам акъли на някой. На българския зрител бих му пожелал да гледа по-добри мачове, но това е работа на самите частни клубове. Ако Бербатов иска да развива футбол да вземе стадиона в Благоевград, да финансира, да го развива", допълни Лечков.

Той коментира и евентуална работа с държавата. "Вече имаме план, взели сме решение на Изпълком. Заедно с кмета на Търново, с Кирил Домусчиев и с Михаил Статев сме в една група и сме готови с предложение не само Министъра на спорта, а и с Министъра на финансите. Както виждате те са натоварени и имат задачи. Когато ми кажат отивам на среща с тях", завърши той.