Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се засегна от думите на вицепрезидента на БФС Йордан Лечков, че в гимнастиката нямаме успехи. Лечков участва в предаване по "Дарик радио" и коментира, че в много други спортове наедно с футбола българските спортисти нямат завидни постижения. Той спомена и гимнастиката и последва мълниеносна реакция на Раева, която заяви, че е провела телефонен разговор с Лечков.

Лечков чул само Aла-Бала от Бербатов, в художествената гимнастика също нямали успехи

Лечков чул само Aла-Бала от Бербатов, в художествената гимнастика също нямали успехи

Желанието му да стане шеф е неистово, коментира сливналията

Ето какво написа тя във "Фейсбук":

"Възмутени журналисти и хора свързани с художествената гимнастика коментират думите на Данчо Лечков, които е казал за спорта, който ръководя.

Обадих му се да го попитам наистина ли е казал това, което Криси Иванова е написала. Данчо отрече. След това видях този откъс качен във фейсбук, който публикувам. Казал го е...

В разговора ни Данчо ми каза, че ако трябва публично ще се извини за художествената гимнастика. Няма нужда. Аз вярвам, че Данчо се объркал. Наистина му вярвам! Знам, че се е объркал и е искал друго да каже. Просто е твърде неуместно обаче да сравняваш точно в този момент футбола с другите спортове.

Друг е въпросът, че човек трябва да е по-внимателен, когато говори за факти. А още по-друг е въпросът, как водещият си мълчи и изобщо ни дума, ни стон за неточните факти. Не само за художествената гимнастика, ами и за борбата. Може би ако Томислав го беше апострофирал, Данчо щеше да уточни, че се е объркал.

А лекичко само, на прима виста, ще припомня от времето, от което ръководя спорта ни (11 години), какви успехи имаме:

- олимпийска титла,

- бронзов олимпийски медал

- две абсолютни световни титли,

- световни и европейски златни медали,

- световна отборна титла за жени и девойки,

- европейска абсолютна титла на Боряна Калейн,

- над 15 спечелени световни купи...

Аз помня Данчо футболиста, с незабравимия гол срещу Германия в САЩ"94 и винаги ще го обичам. Сигурна съм, че грешката му е неволна.

Но в същото време, за мен няма по-ужасно и обидно нещо от това да сравнят БФХГ със сегашния БФС..."

Все още няма реакция на твърденията на Лечков от президента на БФВ Любо Ганев, президента на федерацията по спортна гимнастика Йордан Йовчев и този на федерацията по борба Христо Маринов.