Емил Костадинов даде интервю за подкаста Блиц Live. Разговорът се проведе в Ларнака, където тази вечер е контролата между Кипър и България.

-Г-н Костадинов, през последните десетилетия сме ставали свидетели на изключителни битки между Левски и ЦСКА, в които и вие сте взимали участие. Като че ли напоследък обаче битката е чрез декларации. Какъв е вашият прочит на тези събития?

-Наистина е така. През последните години битките не са на терена, а са извън него. Може би двата гранда търсят причините на друго място, а не трябва да е така. В крайна сметка всичко трябва да се решава на терена.

- БФС ли е основната причина ЦСКА вече 14 години да няма шампионска титла?

- Не. Който изказва подобни твърдения, не е наясно с нещата. В клуба през последните години имаше големи сътресения, което е лошо за гранд като ЦСКА. Проблемите трябва да се търсят вътре в клуба, а не извън него.

Шелис излиза срещу България, Сотириу е контузен

Шелис излиза срещу България, Сотириу е контузен

Бранителят е част от Волос

-Левски има поредица от 7 мача без успех, което е рекорд от Втората световна война насам, но продължава да се оплаква от съдиите и БФС. Какво бихте отговорили на "сините"?

-Това, което казах за ЦСКА, се отнася в пълна степен и за Левски. Проблемите трябва да се решават вътре в клуба. Да обвиняваш БФС и съдиите за своите неуспехи, не е реално.

-Напоследък атаката на Бербатов, който е кандидат за шефския престол в БФС, утихна. Смятате ли, че това дължи на факта, че той не получи подкрепата, която очакваше, от много клубове?

- То се видя на последния конгрес, когато Бербатов загуби. Тогава футболните хора си казаха своето мнение и президент остана Борислав Михайлов.

-Има ли новини от съда, където се намира решението за оспорването на последния конгрес?

-Бяхме обвиняваме, че ние сме хората, които съдим когото и да е, но е точно обратното. Жалбите дойдоха от екипа на Бербатов, така че проблемът е в него.

-На националния отбор му предстоят две контроли - с Кипър и с Люксембург. Селекционерът Младен Кръстаич залага на подмладяването на тима. Споделяте си този негов ход?

-Две години вече има подмладяване на отбора, сега вече то е тотално, почти тотално. Треньорът разчита на младите и това е хубаво. Дано да има и добри резултати.