Вицепрезидентът на Българския футболен съюз и отговорник за националния отбор на страната Емил Костадинов заяви пред ТОПСПОРТ, че според него БФС ще продължи да изпълнява по нормален начин функциите и задълженията си до края на текущия сезон в първенството.

Атанас Фурнаджиев каза пред ТОПСПОРТ президент ли е на БФС все още Борислав Михайлов и има ли казус "Лечков" в централата

Президент ли е на БФС все още Михайлов, има ли казус "Лечков" и на какъв етап са проверките в централата?

"БФС е доказал, че може да се справи в много трудни ситуации"

Както е известно, за 07.06 е насрочен извънреден конгрес на централата, на който ще бъдат взети редица важни решения, включително и за това кой ще бъде следващият президент на организацията.

Босът на Славия Венцеслав Стефанов вече нееднократно сподели, че ако героят от САЩ '94 е сред кандидатите за поста, със сигурност ще гласува за него.

Венци Стефанов: В БФС има възпитани и ерудирани хора, Костадинов е изключителен човек!

Венци Стефанов: В БФС има възпитани и ерудирани хора, Костадинов е изключителен човек!

Вижте какво още каза той

Г-н Костадинов, предстоят важни месеци за българския футбол. Една определяща среща за националния отбор. А може би след това и още една.

- Да, наистина. Важен период, в който ще трябва да докажем, че можем да се справим със своите задачи и да постигнем успех.

Унгария съвсем не е лек съперник. Редица специалисти се опитаха да убедят обществеността, че това не е така, но успехът на тима срещу Хърватия в групите за Евро 2020 говори друго...

- Със сигурност не е лесен съперник. Унгария постигна няколко много добри резултата. Отборът им е на ниво и ще трябва да положим оптимални усилия, за да стигнем до победата.

Снимка 453206

Източник: LAP.bg

Доволен ли сте от работата на новия селекционер? От атмосферата, която той успя да създаде в тима за много кратък период от време. Надделяхме над съперник, когото не бяхме побеждавали от доста време.

- Да. Доволен съм от емоцията и желанието на футболистите в отбора. Надявам се те да го запазят максимално дълго и то да даде необходимия ефект върху цялостното представяне на тима ни.

Снимка 449981

Източник: LAP.bg

А какви са очакванията Ви за остатъка от сезона в елита на страната? Очертава се интересна битка, вече по-скоро не толкова едностранчива?

- Така е. Има напрежение, има много въпросителни, които чакат да получат своя отговор. Виждате, че и Левски, и ЦСКА, и Локомотив са конкурентни на Лудогорец. Това би следвало да радва неутралния зрител. Нищо няма да се знае до последния момент. Така мисля аз. Ще има интрига до заключителните мачове от шампионата.

Снимка 457266

Източник: LAP.bg

Каква е оценката Ви за избора на Футболист на 2019 година? Очаквахте ли Димитър Илиев да триумфира с наградата? Това за пореден път доказва тезата Ви - че конкуренцията в първенството се е увеличила. След като статуетката я печели футболист на Локомотив (Пд).

- Лично аз бях малко изненадан от избора на журналистите. Това сте преценили. Имате ясна представа за нещата и това са фактите. Нека бъде все така оспорвано, това е добре за българския футбол.

Димитър Илиев е "Футболист на годината", получи наградата си лично от Бербатов
на живо

Димитър Илиев е "Футболист на годината", получи наградата си лично от Бербатов

Недялков остана втори, Божиков - трети

Ще има ли някаква промяна в начина на функциониране на Българския футболен съюз до извънредния конгрес? Очаквате ли затруднения и пречки? Г-н Фурнаджиев вече каза пред медията ни, че централата неведнъж е доказвала, че може да преодолее всякакви препятствия.

- Всичко ще продължи да работи така, както е работило и до този момент. Не очаквам напрежение. Всеки ще изпълнява задълженията си подобаващо. Не смятам, че може да възникнат непредвидени трудни ситуации.

А какво ще се случи на Изпълкома на 07.06?

- Предстои да разберем.

Снимка 454556

Източник: LAP.bg

Важна дата за футбола ни безспорно.

- Абсолютно съм съгласен.

Можем ли да видим и Вас сред кандидатите за президент на Българския футболен съюз?

- Не мога да кажа отсега. Изборът ще бъде направен от всички. Нека те преценят кой е точният човек за поста.

Снимка 346673

Източник: LAP.bg