Кандидадът за президент на БФС - Димитър Бербатов сподели пред колегите от "dsport", че ръководството на футболната ни федерация вече няма друг избор, освен да проведе Конгрес.

"Футболният съюз може колкото си иска да настоява важното е, че съдът реши последно окончателно, че Конгрес трябва да има на 12 октомври - законен такъв. Това показва, че нашият екип и всички клубове, които искат този Конгрес, сме си свършили коректно работата.

Нередности няма това, бяха само извинения да не се свика Конгрес. Когато многократно погазваш своя си устав идва съдът и казва. Готово.Парадоксалното е колко пъти се отмени самият Конгрес. Колко време тупна топката и се бягаше и от този Конгрес.

Когато нарушаваш собствения си устав и продължаваш да твърдиш четете устава, някой събира подписи и пак не искаш да свикаш Конгрес. Това вече е пълно безобразие. Конгрес има - 12 октомври. Нищо повече не може да се направи по въпроса.

По законен път съдът ти казва, че трябва да свикаш Конгрес и ти, който представляваш българския футбол казваш "не, не искам да го свикам". Да не искат да се съобразят със закона в България - това е безобразие.

Ако не искат да го направят, УЕФА ме информира, че клубовете могат сами да си го направят. Аз съм убеден в правотата на това, което правим. Ако не искат пак да го свикат, това ще е падение. УЕФА е сезирана. Те също ще помолят БФС да си спазват устава. Не виждам накъде може повече да бягат.

Като има Конгрес на 12 октомври, когато клубовете си изберат ръководство, то може да реши дали да има Конгрес следващата година, или не. Мислили сме по казуса с противоепидемичните мерки. Има време дотогова, може да се отпуснат, може да не се отпуснат.

Има начин да се проведе. Залата е достатъчно голяма. Може и на място да се правят тестове. Действаме в движение. Аз съм доволен, че съдът потвърди подписите на 1/3 от клубовете. Правдата възтержествува", каза Бербатов.

БФС със становище: СГС пряко се намесва в самоуправлението на най-голямата спортна федерация у нас

БФС със становище: СГС пряко се намесва в самоуправлението на най-голямата спортна федерация у нас

"Спорната легитимност на подобен акт би създала ситуация на крайна нестабилност в българския футбол"