Българският футболен съюз излезе с официално становище относно днешното решение на Софийски градски съд да насрочи извънреден конгрес на 12 октомври 2021 г.

Фурнаджиев: Как е възможно да се проведе конгрес в епидемичната обстановка?!

Фурнаджиев: Как е възможно да се проведе конгрес в епидемичната обстановка?!

"Днес имаме 2000 заразени с коронавирус, а как ще е след месец?"

Ето какво е то:

"На свое заседание на 19.08.2021 г. Изпълнителният комитет по категоричен начин заяви желанието си да бъде организирано редовно общо събрание (конгрес) на 18 март 2022 г. като единствен начин футболът ни да не падне жертва на сложни юридически хватки и да не изпадне в опасна безтегловност. Днес, на редовно свое заседание, с покана към всички свои членове, ИК потвърди насрочване на редовен конгрес на 18.03.2022 г., със законосъобразен дневен ред и мандатност на новоизбраното ръководство.

БФС намира за парадоксално, че с днешна дата СГС взема формални решения, с които пряко се намесва в самоуправлението на най-голямата спортна федерация в България. Буди интерес и фактът, че искането на подписалите се клубове, членове на БФС, внесено от инициативен комитет до съда, е за конгрес на 21.09.2021 г., а СГС насрочва датата 12.10.2021 г.

Подобно действие поставя както БФС, така и клубовете-членове на съюза, в изключително затруднено положение, а спорната легитимност на подобен акт би създала ситуация на крайна нестабилност в българския футбол".

Венци Стефанов: БФС не е дойна крава, един мъж трябва да има здрави гащи

Венци Стефанов: БФС не е дойна крава, един мъж трябва да има здрави гащи

"Адвокатите ще решат кога ще има конгрес"