Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви, че е човек, който държи на думата си и който носи промяната. Бившият нападател на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед говори и за оттеглянето си от националния отбор преди години. Ето какво каза той пред bTV.

Венци Стефанов за Бербо, Мартин и Стилян: Не бих дал и кучето да ми разходят, ще го изпуснат

Венци Стефанов за Бербо, Мартин и Стилян: Не бих дал и кучето да ми разходят, ще го изпуснат

"Ако някой е черпен едно кафе от Бербатов, ще му направя паметник на "Васил Левски""

"Личният мотив да се кандидатирам е, че съм човек, който държи на думата си. Когато обявих оттеглянето си от националния отбор, споделих, че ще дойде момент да се оправи българския футбол и тогава да ме повикат. Този момент дойде. Клубовете казаха, че искат промяна. Аз съм тук, носейки тази промяна. Както и другите кандидати, които носят промяна, както я разбират те тази дума.

Обещал съм на клубовете, когато се срещах с тях, че тяхното желание за промяна трябва да бъде уважено. Хората, които са до мен, ме подкрепят. Аз съм човек, който цял живот е бил активен, спортувал съм и съм се занимавал с други неща. Когато спреш със спорта е много тегаво, имах период на лутане, в който се чудех накъде да продължа. С помощта на хората около мен и на определени знаци, които следя, разбрах, че съм узрял за това нещо.

Бербатов: На кой факс Михайлов получи подкрепата на 300 клуба може само той да каже

Бербатов: На кой факс Михайлов получи подкрепата на 300 клуба може само той да каже

Най-добре е обаче да ги покаже тези 300 факса публично, споделя бившият национал

Клубовете са 531 официално, въпреки че БФС опитваше да ги завиши, за да не признае подписката ни. Съдът обаче я призна. На 12 октомври ще бъде конгресът, финално. Делегатите все още не са обявени, защо не са - гадаем! Трябваше да ги обявят в петък. Знаем, че са 531 отбора, ще бъде най-добрият вариант тези отбори да бъдат представени от 531 делегата, но засега не са обявени делегатите. Защо - попитайте другата страна.

Клуб фантом е клуб, който няма дейност, но има право да гласува. Някои клубове се създават с тази цел, така е било и в миналото. Нашата цел е да не допуснем такова нещо. Опитваме се с всички клубове, когато обикаляхме, че това е порочна практика, която не трябва да съществува. Футболът е национална кауза, всички трябва да разберат как се провежда конгресът, за да не се получи пародията от 2018 година. Не трябва да се гласува в ъгъла зад пердето, наблюдаван, това е ужас. Тайната на вота се спазва, но делегатът трябва да се вижда, интегрална бюлетина.

Официално: БФС прие всички шест кандидатури за президент

Официално: БФС прие всички шест кандидатури за президент

Това съобщиха от футболния съюз

Отказването от националния отбор? Човек с годините научава много различни неща, отказване и оттегляне е различно. От националния отбор никога не съм се отказвал, продължавам да го подкрепям и сега. Трупах знание и опит, виждах нещата, личностните нападки и характеристики, хората, които са били тогава. Не ми е харесвало как са действали. Казал съм си, че не мога да продължа с тези хора. Направил съм правилния избор. Дали ми е било трудно? Като да те прободат с кама в сърцето, но трябваше да се направи.

Държа на думата си обаче, не може да се върна назад. Бившият капитан Ивелин Попов се оттегли по същата причина. И всичко води до този момент на 12 октомври. По време на обиколката ме питаха как да са сигурни, че няма да се стигне до същото като с поколението от 1994 г. Няма гаранция, това е напълно нормален въпрос, ние сме напълно различно поколение, различно възпитани, финансово независими, но ние сами не можем, това е отборна игра - изпълнителен комитет, клубовете, за които се борим, има много неща да се преправят, но ние ще пробваме".

Мениджърът Георги Захариев пред ТОПСПОРТ: Стига оправдания, време е за промяна в българскя футбол!

Как ще се оправи българският футбол?

"Ние сме единственият отбор в нашия регион, който не се е класирал на голям форум в последните 16 години"