От ръководството на Българския футболен съюз разпространиха изявление на президента на Централата Борислав Михайлов във връзка с убийството на президента на ПФК Локомотив (Пловдив) Александър Тасев.

Ръководството на Българския футболен съюз и лично аз като президент на БФС сме потресени от вестта за убийството на президента на ПФК "Локомотив" (Пловдив) Александър Тасев. Той бе от хората у нас, които влагат сили и средства за развитие на българския футбол. Бандитският акт го завари като ръководител на един от клубовете, служещ за пример на останалите с професионалния си подход и действия в името на любимия ни спорт.

Александър Тасев бе човек на задълженията и отговорностите, чийто бизнес бе чист и бе на показ. Той бе приет от обществото и поддържаше авторитета си на футболен функционер с принципната си и ясна позиция в дейността на собствения му клуб.

На въпроса кой и защо извърши това, ние не бихме могли да дадем отговор, но сме убедени, че не убийствата са начин за решаване на проблемите в човешките взаимоотношения и желаем на висок глас категорично да осъдим покушението на живота на  Александър Тасев.

Скърбим за него!