Президентът на българския футболен съюз Борислав Михайлов наруши своето мълчание и даде пространно интервю пред телевизията на федерацията. Изказването на ръководителя беше по повод изминалата една година от четвъртия му мандат като шеф на БФС. Той говори дали е помагал на ЦСКА и редица други наболели теми за родната ни футболна действителност.

Боби Михайлов: Нищо страшно не се е случило, това са избори

Боби Михайлов: Нищо страшно не се е случило, това са избори

"Имаше две невалидни бюлетини, ако бяха редовни, отивах на балотаж"

"Федерацията става все по-стабилна, не само финансово, но и организационно. Хората придобиват все по-голям опит, имам доста млади момчета, както и доста момичета. Ставаме все по-добра организация и мисля, че сме най-добрата спортна организация в България.

Снимка 310778

Източник: LAP.bg

Имаше два недействителни гласа и спроед мен това е нарочна грешка. Не мога да кажа от кого е направена. Това естествено не е направено от администрацията на УЕФА или от президента. Просто две от федерациите, не вярвам, че това може да се случи в Европа, но да не знаеш, че вместо седем имена, отбелязваш осем. Тези две бюлетини са в моя вреда, но и в двете бюлетини са гласували за мен, защото твоа съм го видял. Реално имам 27 гласа, с които отивам на балотаж, но той не се състоя. Така е трябвало да стане. Огромен успех, личен успех, е участието в Изпълкома на УЕФА. Осем години съм бил там, събрах 25 валидни и два невалидни гласа, което е успех и вотът ми е стабилен.

18 млн. лева е бюджетът на БФС за 2019 година

18 млн. лева е бюджетът на БФС за 2019 година

Това обявиха от футболната ни централа

В Първа лига според мен се играе доста добър футбол. Форматът, който беше сменен преди три години, се оказа доста сполучлив и затова ние ще го продължим. Естествено, има много чужденци, но за това аз и моите колеги не можем да направим нищо, заото сме в Европейския съюз. Така че дори да не са бразилци, те имат испански, португалски и какви ли не паспорти, на което аз не мога да реагирам. Най-мъчно ми е, че няма достатъчно български вратари, които да играят тук. Те се броят на пръстите на едната ми ръка. В Русия, например, чужди вратари не се взимат, но те не са в Европейския съюз. И затова няма какво да направя.

Със сигурност ще остане този формат, може би само ще променим изпадащия отбор. Да се даде по-голяма възможност на елитната дивизия. Мислят го колегите, но може би ще има само промяна при изпадащите отбори.

Част от работата на БФС е да развива кадрите си. Павел Колев е минал всички нива на йерархия в УЕФА и ФИФА, минал е всички курсове на образование. Така че той е на високо ниво. Това го правим с наши инвестиции и за други наши колеги.

Снимка 398597

Източник: LAP.bg

Помагал съм много на ЦСКА, въпреки че говорят срещу мен и те го знаят много добре. Ръководството им го знае много добре, феновете също го знаят много добре. ЦСКА, Левски, Славия си имат бизнес-модели, но те трябва да знаят, че БФС само администрира първенството и помага на всички по еднакъв начин. Колкото до Лудогорец, не е истина, че ние им помагаме. Към момента те показват с игрите си, с бюджета си и заслужено стават шампиони седем пъти поред", каза той.

Кралев към Михайлов: Спортната общественост Ви цени! Вярвам, че успешното ни партньорство ще продължи!

Кралев към Михайлов: Спортната общественост Ви цени! Вярвам, че успешното ни партньорство ще продължи!

Министърът го поздрави за празника