Президентът на БФС - Борислав Михайлов, обяви че никъде не е разбрал какъв точно е проблемът на футбола ни и как точно ще бъде решен от Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров. Отношението му към въпросните трима било положително.

Димитър Бербатов със светкавична реакция: Сега съдът е на ход!

Димитър Бербатов със светкавична реакция: Сега съдът е на ход!

"Аргументите за този отказ са несъстоятелни и незаконосъобразни"

"В рамките на последните седем дни бяха разгледани както желанията на 150-те клуба за искане на извънреден конгрес, така и искането на над 330 клуба, които искат да се проведе редовен конгрес. С оглед на тези две искания, днес изпълнителният комитет на БФС реши следващият редовен конгрес да се проведе на 18 март 2022-а година, което е около 20 дни след изтичането на мандата. Имаме това право, то не е в нарушение на закона.

Моето отношение към тримата (Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петрoв) е абсолютно положително. Никъде не разбрах какъв точно е проблемът на футбола и как те ще го решат. Идеите не се правят с агресивни кампании, а се представят на конгреса. Те могат всичко, което казват, да го кажат с точен и нормален тон на конгреса.

Редовният конгрес на БФС ще бъде на 18 март, 2022 година

Редовният конгрес на БФС ще бъде на 18 март, 2022 година

Борислав Михайлов разкри дневния ред на събитието

Аз съм много отговорен човек. Четири пъти съм избиран, три от тях с над 85 процента и клубовете ме познават. Сега 330 клуба заеха позиция, че не искат извънреден конгрес, а са за редовен. Не трябва да се разделя футболът чрез противопоставяне на личности. Аз не се противопоставям на т.нар. инициативен комитет. Пак казвам, че организацията на конгрес не е лесна работа. Трябва да има повече време, за да се организира", добави още той.