Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, говори пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание. Бившият национален вратар е на мнение, че протестът срещу водената от него федерация е платен и категорично отказа БФС да се превръща в изкупителна жертва за баталните сцени от вечерта на 16 ноември.

"Вчера изпратихме цялата хронология и сте запознати всички. Цялата комуникация идва от сведения от компетентните органи в България, от фейсбук страници, от изследване на проблемите за сигурността на този мач от страна на УЕФА.

Главният секретар на МВР: Маскари изместиха каузата на протеста срещу БФС

Главният секретар на МВР: Маскари изместиха каузата на протеста срещу БФС

Ето какво добави той

Очакваха се над 3500 фенове и до крайно десни фракции от Унгария. Ние няма как да знаем какви са заплахите като футболен съюз. Затова има компетентни органи и изпратени писма", отговори Михайлов на първия въпрос, касаещ защо БФС не е запознала предварително футболната общественост за комуникацията на централата със СДВР и УЕФА за изместване на двубоя между България и Унгария.

Последва изявление на Борислав Михайлов, което той прочете пред комисията. В него той отново отрече БФС да поеме отговорност за кървавия протест миналия четвъртък.

"Уважавана г-жо председател, уважаема комисия! Благодаря ви, че отново имам възможността да изясня хронологията по организация на двубоя с Унгария. БФС носи отговорност на стадиона, но не и извън него. Недопустимо е да се търси отговорност от БФС за случващото се извън стадиона. Отговорност трябва да се търси от провокаторите и хората, които са им платили. БФС не може да се превърне в изкупителна жертва".

По-късно в диалога си с представители от Комисията, Михайлов обяви, че решението да се приема мача България - Унгария пред закрити врата, е спасило човешки животи и той е горд с това си действие.

"УЕФА наказва за нахлуване на стадиона, за чупене на държавно и частно имущество с цел прекратяване на мача. Организираме мач, в който трябва да сме сигурни за сигурността на хората, на футболистите и всички служители. Свастиките не са толкова опасни, защото ще ни накажат с глоба. Горд съм, че успяхме да спасим човешки животи", заяви той.

Димитър Илиев: Надявам се в БФС да се стегнат и да насрочат Изпълком по-бързо

Димитър Илиев: Надявам се в БФС да се стегнат и да насрочат Изпълком по-бързо

Ето какво още каза министърът на спорта