Борис Станков беше по-малко познатото име в днешната пресконференция на Димитър Бербатов, в която бившият национал разкри амбициите си за президентския пост в БФС. Станков направи специална презентация, която имаше за цел да покаже, че сегашната структура на БФС в момента не отговаря на модерна и новаторска спортна организация.

Димитър Бербатов официално се кандидатира за президент на БФС!
Обновена

Димитър Бербатов официално се кандидатира за президент на БФС!

С него са Мартин Петров и Стилиян Петров

"Структурата на БФС в момента не отговаря на модерна и новаторска спортна организация. Повечето от служителите не са наясно кой е прекият им ръководител и кой носи отговорност при вземането на стратегически решения. Служителите изпълняват няколко длъжности наведнъж. Много от длъжностните характеристики не отговарят на техните задачи. Тече ежедневна комуникация с УЕФА и ФИФА. Всички тези отговорности, водят до хаотични ситуации и рискове от грешки.

Един от основните проблеми е, че тя не е привлекателно място за работа на младите спортни специалисти. Причините са много. Публичният имидж на федерацията и ясен конкурс на кандидатстванията.

БФС няма ясна стратегия за комуникация със студентите. БФС не се представя като надеждна организация за развитие. БФС не отговаря на бързо развиващата се футболна индустрия. Румъния, Северна Македония и Малта доказват своето развитие с инициативи и програми, които развиват ДЮШ и аматьорския футбол.

Федерацията има 35 млн. по програмите на ФИФА. Факт е, че самата цифра говори, че БФС има на разположение програми, които да развиват масовия спорт и да се развива инфраструктурата, да се подпомагат и клубовете".

Юристът Георги Владов с призив към настоящото ръководство на БФС

Юристът Георги Владов с призив към настоящото ръководство на БФС

"Сега е моментът да проявят воля"