Техническият директор на БФС Кирил Котев и директорът развитие на детско-юношески футбол Лъчезар Димов посетиха Добрич по покана на директора на Футболна академия "Добруджа 1919" Венцислав Желев, става ясно от сайта на БФС.

Целта на поканата бе желанието на футболните деятели в града да обединят усилията си в името на развитието на детско-юношеския футбол.

Котев и Димов проведоха теоретични и практични занятия, като запознаха треньорите в школата с методиките на работа в отделните възрастови групи. Двамата участваха в родителска среща, на която основен акцент бе ролята на родителя. Бяха проведени две тренировки с формациите, родени през 2012 и 2015 г., които бяха наблюдавани от наставниците в школата.

"Нашият клуб, нашият град и нашите деца заслужават една модерна школа. Благодаря на Кирил Котев и на Лъчезар Димов. Тяхната визита бе от голяма полза, а безвъзмездно споделеният опит и знания ще бъдат от голяма полза за нашите колеги. Имахме много ползотворни разговори с тях как да се структурират тренировките в отделните възрастови групи", сподели директорът на Футболна академия "Добруджа 1919" Венцислав Желев.

"Условията в Добрич са прекрасни, оставам с позитивни впечатления от атмосферата и тренировъчната база. Децата са талантливи и перспективни. В тренировките се опитваме да предлагаме на децата състезания, в които те да се съревновават, за да се развиват в тях целеустременост, хъс и състезателен характер", сподели Димов.

В следващите месеци БФС ще помага в структурирането на академията, както и по отношение на методиката на работа.

Котев: Браво на момчетата! Ще дойдат и победите

Котев: Браво на момчетата! Ще дойдат и победите

Ето подробности