БФС призова футболните мачове у нас да не бъдат спирани. В понеделник здравният министър Костадин Ангелов предложи затягане на мерките срещу разпространението на коронавируса, като в тях се включва преустановяване на спортните мероприятия в България. Те трябва да бъдат гласувани утре и евентуално да влязат в сила от петък.

От родната централа пуснаха отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев, в което призовават мерките да не засягат срещите от първите три нива на българския футбол.

Ето какво написаха от БФС:

"И.д. президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно - предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на COVID-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.

Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес".

Спират първенството по футбол, преустановяват се всякакви спортни мероприятия?!
Обновена

Спират първенството по футбол, преустановяват се всякакви спортни мероприятия?!

"Мерките ще бъдат обсъдени на МС и ще вземем решение за тях"