Българският футболен съюз засвидетелства подкрепата си към всички отбори в страната.

Централата пожела успех на тимовете ни в Първа и Втора професионална лига. Ето какво написаха ръководителите на футбола ни на официалния си сайт:

Етър и Локомотив (Пловдив) откриват шампионата в Първа лига

Етър и Локомотив (Пловдив) откриват шампионата в Първа лига

Надпреварата в елита стартира в 18:45 часа

"И през този сезон надеждите ни са свързани не само с подобрението на спортно-техническите постижения, а и с развитието на детско-юношеските школи, спортната инфраструктура и възпитанието на младите футболисти.

Като администриращ и отговорен орган Българският футболен съюз е готов да подкрепи осезаемо всеки един от клубовете, търсещ прогрес по пътя към своята модернизация и усъвършенстване.

Промяната на формата на първенството предприета преди началото на миналия сезон в Първа лига, ясно показа, че Българският футболен съюз и футболните клубове могат да имат благотворно сътрудничество в името на по-добрия краен продукт, отговарящ на съвременните изисквания и тенденции.

Българският футболен съюз напомня, че ксенофобията, манипулирането на мачове, хулиганството и омразата нямат място по футболните терени. Убедени сме, че заедно може да бъдем по-силни в борбата срещу тези отрицателни явления".